Nyhet

Fighternas egna ord inför finalerna i thaiboxning-SM 2017

Under två dagar har drömmar uppfyllts och krossats. Tårar har fallit, skrik och rop har ekat i arenan, ben har lindats, slag har växlats, linimentlukt har flödat in genom näsan. Allt för att knipa den där finalplatsen. Om mindre än ett dygn kommer 18 svenska mästare att koras i Torvalla Sporthall, Haninge.  Här är finalisternas tankar och känslor inför morgondagens SM-finaler.

 

Det känns jätteroligt att vara i final igen! Efter varit lite missnöjd med första matchen var det skönt att jag kände mig mer avslappnad idag och fick ut det jag ville i ringen. Jag ser fram emot finalerna och går självklart för vinst imorgon.

-Isa Tidblad Keskikangas, TIP Muay Thai IF. Final -60 kg. SM guld 2016.

Jag känner mig väldigt nervös, glad, och hoppfull, men i stort sett är jag redan nöjd !
Jag har vart borta från thaiboxningen i 2 år och ville komma igång igen vid nyår, bestämde mig för att köra SM och började köra stenhårt. Så oavsett morgondagen så är jag väldigt nöjd med min insats! Med tanke på hur bra det gått.

Jag är extremt tacksam till mina coacher, vänner och familj som hejjat och stöttat mig med dieten och träningen. Och även dem som kommit och hejjat på!

-Mathias Jonsson, Tullinge Muay Thai. Final -67 kg.

Fick precis reda på att jag går galans sista dammatch imorgon. Känns fantastiskt roligt att få gå SM-final på hemmaplan och få göra detta med klubbkamrater, vänner och familj på läktaren. Det blir ett möte mellan mig och Evelina Wikner från FMT i år igen.

-Patricia Axling, Odenplan Fightgym idrottsförening. Final -57 kg. SM guld 2016.

Jag känner mig stark inför finalen. Imorgon ska jag lämna allt där inne och förhoppningsvis står jag med bältet i slutändan.

-Burim Rama,  C4 Kick & Thaiboxnings klubb. Final -81 kg.

Det känns riktigt kul. Jag känner mig redo. Det kommer bli en bra match för publiken att kolla på.

Gabriel Tutak, Master Gym Kick & Thaiboxning IF. Final -63,5 kg.

Jag ser fram emot att gå in och visa vad jag kan. Sanny är en bra o meriterad fighter så jag ser framemot att dela ringen med honom. Det kommer bli en riktigt bra fight.

-Abdallah Habib, Rinkeby Muay thai klubb. Final -71 kg.

Det ska bli jäkligt häftigt. In och köra bara!!

-Johanna Kumlin, Heavy Hands Muay Thai Jönköping IF. Final -63,5 kg.

Det blir spännande, hoppas jag har tur imorgon med!

-Constantino Nanga, Klubb Stockholm Muay Thai. Final -75 kg. SM guld 2016.

Det känns bra inför imorgon. Skadefri och taggad på att köra loss så det kommer bli action!

-Sanny Dahlbeck, Odenplan Fightgym idrottsförening. Final -71 kg. SM guld 2016.

Jag har längtat efter det här så länge! Det känns otroligt roligt att äntligen få vara där.

-Sofia Junttila, Fight Club Borlänge. Final -67 kg.

Det känns bra. Jag är pigg, hel och fräsch. Nu gäller det ta ut alla  krafter jag har imorgon. Detta är min stora chans, det är detta jag har kämpat för i så många år och jag ska göra allt jag kan för att försöka ta hem detta efterlängtade guldet.

Filiph Waldt, Göteborg Muay Thai IF. Final -60 kg.

Det känns skönt. Vi är ju här för att fightas så självklart är det kul att vara i final. Jag ser fram emot ikväll!

Erica Björnestrand, Öresund Muay Thai Camp IF. Final -63,5 kg.

Morgondagens matchningar hittar du här.

 

Omslagsfoto: Benjamin Bayard

Foto 1: Christian Johansson

Foto 2,3: Jörgen Jönsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer