Nyhet

Superior Challenge 15: Simon Sköld möter tuff Japan

Superior Challenge 15 ser att bli en riktigt spännande gala den 1 april.

I Eriksdalshallen i Stockholm möter Simon Sköld Japanen Juntaro Ami som började som proffs 2007.

Simon Sköld behöver ingen vidare förklaring vem han är. Idag är Simon en kändis både inom kampsportsvärlden och utanför den. Hans senaste träningsbok återfinns på topplistor och hans förehavanden dokumenteras noga i sociala medier och skvallerpress.

Juntaro Ami är en fighter som gått alla sina 17 matcher organisationen Pancrase. Detta blir den första gången han går en match utomlands. Hans forté är hans submissions men han har blivit allround genom den tuffa karriären. I Pancrase-organisationen så äger många galor rum och flera fighters där är väldigt erfarna. De tenderar att slå varandra och därför kan deras records ibland se lite haltande ut men om Simon Sköld för en sekund underskattar Juntaro Ami så kommer han förlora. Juntaro har slagit en mästerlig grappler som Atsushi Ueda så sent som 2015 och han har dubbelt så många fighter som Simon Sköld.

Av allting att döma blir det här en riktigt spännande match där Juntaro säkerligen kommer vilja ta ner Simon Sköld och dra ut honom. Simon ska dock inte underskattas för sitt mark-game och han är dessutom en väldigt fysiskt stark fighter. Bra matchup Superior Challenge, återigen!

superiors pressmeddelande:

Den andra matchen som offentliggörs på Superior Challenge 15 är mellan Simon Sköld och Jantaro Ami i lättvikt (-70,1 kg). Det är en otroligt intressant matchning där hemmafightern möter en mer erfaren fighter som gått alla sina arton matcher i den anrika japanska organisationen Pancrase. Som är en av världens första MMA-galor där bl.a. svenska MMA-legenden Omar Bouiche tävlat i tillsammans med andra legender som Bas Rutten, Randy Couture m.fl. Simon gick sin senaste match på Superior Challenge 14 under förra året efter två års uppehåll. Han gick dessutom upp en viktklass från fjädervikt (- 65,8 kg) till lättvikt för att slippa den hårda bantningen inför match, och lättare kunna klara av vardagen med familjeliv. Nu börjar upptrappningen inför nästa match och det gäller att vara redo för Japaner kommer alltid väl förberedda och ger allt i buren i sann Bushido-anda.

Simon Sköld, professionell MMA-fighter:

– Allt inför matchen känns riktigt bra, kommer med fyra raka vinster på avslut och är på jakt efter en femte vinst. Träningen går bra och känner mig redo att gå in i buren igen. Inför förra matchen var jag lite ringrostig men denna gången kommer jag kunna släppa loss mer och kommer leta efter avslut rond efter rond tills det att matchen är slut. Har ett grymt team bakom mig som jag litar på och känner mig riktigt trygg inför denna utmaningen.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International:

– Simon är en överraskande fighter som ständigt utvecklar sin fightingstil och han växer i utmaningar. Juntaro har erfarenheten från fler matcher på sin sida vilket gör honom till Simons tuffaste motståndare hittills. Japaner håller överlag en väldigt hög nivå så det är definitivt en super-intressant match som kommer att lyfta taket i arenan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer