Nyhet

Badou Jack vs. James DeGale – Såhär gick det

Titelmatchen i boxning mellan Badou Jack och James DeGale gick av stapeln inatt svensk tid.

Rond 1:

I första ronden var förväntan stor och båda två startade som väntat stabilt DeGale försöker hitta rätt med sin japp och rör sig bra. Jack försvarar sig bra och är som alltid väldigt stabil. Jack träffas hårt och går ner för räkning. Jack kommer upp och håller ronden ut. Troligen 10-8 till DeGale.

Rond 2:

En rond där engelsmannen började ta över. Engelska kommentatorn jag lyssnar på är övertygad om att DeeGale vann ronden men det var inte med massvis. 10-9 Degale känns dock rimligt.

Rond 3:

En jämn rond. Jacks försvar är bra, engelsmannen ligger på. Den här ronden är väldigt jämn men då Deegale marscherar framåt kanske ändå han vann med 10-9. Jack som är känd som en slow starter kanske kommer starkare i nästan.

Rond 4:

Jack börjar bättre och träffar nu. Ronden är absolut bättre men det märks att Jacks blir mer och mer självsäker.
10-9 till Jacks fördel. Även den engelska kommentatorn ser Jack som segrare av ronden.

Rond 5:

Degale har saktat ner. Jack börjar komma in mer i matchen. I slutet av ronden träffar Jack domaren som dock ser ut att vara okej. Med ett par riktigt bra högerslag och genom att styra så vinner Jack ronden 10-9.

Rond 6:

Nu är det verkligen Badou Jack som styr och ställer. Han pressar hårt och hade Deegale mot repen. Britten slutar ronden bra, men det råder ingen tvekan om att Badou vann ronden! 10-9.

Rond 7:

Matchen skiftar lite nu och det är Degale som är tillbaka i fighten med en del hårda träffar. Det här är troligen Degales rond 10-9. En uppercut från Degale satt riktigt väl.

Rond 8:

En mycket bra rond för Badou Jack som träffar med vad han vill. Vilken fighter han är! Wow. Britten är trött och andas tungt. Badou har träffat för mycket efter ett tag och Degale är slut men lyckas hålla ut. 10-8 till Badou Jack. Kan var 10-9 då det ju inte blev en nedslagning (oftast ovanligt med 10-8 utan nedslagning). En bit av tandskyddet och en tand har slagits ut på Degale talas det om.

Rond 9:

Degale står fortfarande framför Jack men britten är bättre i den ronden än förra. Det här är en rond som går till Jack 10-9 men den kan absolut bland somliga till Degale. Matchen är nu helt jämn eller möjligen fördel väldigt för någon.

Rond 10:

Nu är Degale tillbaka i matchen och fighten är minst sagt underhållande. Vilken rysare. Möjligen 10-9 Degale.

Rond 11:

Kommentatorerna anser att ronden tydligt går till Degale och stämmer deras poängsättning så skulle Degale troligen vinna om ingen händer. 10-9 Degale.

Rond 12:

Badou Jack sänker Degale! WOW!!! Vilken uppercut som innebär ett vrål i stor del av publiken. Degale kommer upp igen och förlorar ronden garanterat 10-8. Badou var när på att få ner Degale igen men britten lyckades mirakulöst stå upp. Nu mot poängsiffrorna…. Spänningen är olidlig.

Dommarsiffrorna: 114-112 för Degale och två domare anser att det är 113-113 och därmed är matchen oavgjord. En draw… Lär bli rematch.

Faktum är att även jag dömde matchen 113 – 113. Badou Jack och Floyd är väldigt missnöjda med poängsiffrorna ser det ut som och det går att förstå dem med tanke på hur matchen blev, men utslaget på alla 12 ronder så känns 113-113 inte alls som omöjlighet.

 

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer