Nyhet

UFC 205 – Den största MMA-galan någonsin

På lördag går troligen världens största och mest viktiga MMA-gala av stapeln i New York. I alla fall är det något sånt som UFC gärna ser det och många håller med.

UFC 100 och UFC 200 var förstås stora, PRIDE höll stora galor med enorma mängder publik men frågan är om inte UFC 205 blir den största och mest betydelsfulla galan på länge? Kanske till och med DEN största so far?

RashadEvans_Headshot.png

Stort även utan Rashad Evans

Matcherna är av stor vikt för att göra galan enorm. Till och med så enorm att en fight som den mellan Rashad Evans och Tim Kennedy har kunnat strykas utan att det faller en enorm skugga över galan. Rashad Evans har nämligen något ”avvikande” som hittades vid läkarnas rutinkontroll nu precis innan galan. Förstås väldigt synd, men galan är ändå helt otrolig rent matchmässigt.

ufc-205-conor-mcgregor-vs-eddie-alvarez

Huvudmatcherna

I huvudmatchen möts Eddie Alvarez och Conor McGregor om lättviktsbältet och som att det inte var nog så står även två andra bälten på spel:
Tyron Woodley (16-3) försvarar bältet i weltervikt mot den välförtjänte motståndaren Stephen Thompson (13-1). Med tanke på att Thompson senast slog Rory MacDonald som var den som senast vann över Tyron Woodley är han också favorit hos oddsmakarna. Ett annat bälte som står på spel är det som Joanna Jedrzejczyk försvarar mot landsmaninnan Karolina Kowalkiewicz.

Weidman.png

Övriga Matcher

Utöver de tre huvudmatcherna möts två av världens absolut bästa mellanviktare i form av Chris Weidman vs. Yoel Romero, Kelvin Gastelum vs. Donald Cerrone, Miesha Tate vs. Raquel Pennington på huvudkortet.

khabib_sambo

Underkortet är även det löjligt starkt då vi ser Franke Edgar möta Jeremy Stephens, Khabib Nurmagomedov vs. Michael Johnson, Rafael Natal vs. Tim Boetsch, Vicente Luque vs. Belal Muhammad, Jim Miller vs. Thiago Alves, Liz Carmouche vs. Katlyn Chookagian.

newyorkcity

Bakgrunden

Men bortsett de häftiga matcherna är det faktumet att MMA på proffsnivå nu är tillåtet i New York som är den stora grejen. UFC har kämpat år efter år för att försöka få till legaliseringen och överallt i världen har motståndare av sporten pekat på att den minsann är förbjuden i New York.  Anledningen till att MMA inte återigen blivit legaliserat hade att göra med företagspolitik och en facklig kamp där förlorarna var många.  Hur det kunde bli förbjudet från början har att göra med de galna åren under 90-talet då MMA var så illa reglerat att det förbjöds i en mängd stater i USA.

dana_trump

Trump älskar MMA och har varit för legalisering

Donald Trump har som bekant blivit president i USA och faktum är att han tidigt varit och sedan förblivit ett fan av MMA. Det är till och med så att Trump arrangerat MMA-galor tillsammans med Affliction. Trump och Dana White gillar varandra och Trump har köpt annonsplatser i New York Times för att försöka backa upp legaliseringen av MMA och liknande.  Detta ledde till att Dana White blev en Trump-supportet och kallades till och med till ett av Donald Trumps tal för att säga några goda ord om sin vän.

Rykten sa tidigt att Trump skulle besöka UFC 205 men frågan är om det nu kommer ske? Det skulle om inte annat ge UFC otroligt mycket PR den saken är säker.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer