Nyhet

KLART: Battle of Botnia släpper sina huvudmatcher

Nu är huvudmatcherna till årets upplaga av Battle of Botnia klara. Den obesegrade svensken och superlöftet Daniel Teymur kommer ställas mot den obesegrade Manolo Scianna från Italien. Tidigare i veckan släppte Battle of Botnia dessutom det nordiska toppmötet mellan Jonatan Westin och Morten Djursaa.

Daniel Teymur som har en bakgrund inom thaiboxning och K1 där han gått över 30 professionella matcher med 11 knockoutvinster och endast fyra förluster. 2013 gjorde han en övergång till MMA och har sedan dess gått fem matcher varav samtliga avslutats inom första ronden. I sin hittills tuffaste match ställs Daniel nu alltså mot den obesegrade italienaren Manolo Scianna. En fighter som har avslutat fyra av fem motståndare och är farlig på alla distanser.

daniel-teymur-vs-manolo-scianna-small

– Det här har allt man kan önska av en toppmatch. Två hungriga och tekniskt duktiga fighters som har för vana att avsluta sina motståndare minsta misstag kan vara avgörande för hela matchen. Båda är dessutom obesegrade och endast en av dom kommer lämna buren med ett fläckfritt record, säger Tor Troéng arrangör bakom galan.  

westin-vs-djursaa-small

Jonatan Westin som gick match på förra Battle of Botnia kommer nu alltså tillbaka och går sin karriärs tuffaste match när han ställs mot den hårt slående Morten Djursaa som senast vann över den högt rankade svensken, Diego Gonzalez

– Som arrangör och promotor är jag väldigt stolt att kunna presentera Teymur mot Scianna men även Westin mot Djursaa. Två mycket intressanta matcher där vinst mycket väl kan innebära en biljett till UFC, fortsätter Troeng.


Battle of Botnia arbetar aktivt för att vara en plattform för unga lovande fighters och har genom åren presenterat flera av de största nordiska MMA-stjärnorna – varav hela sex fighters lyckats ta sig till UFC. Från förra årets gala har både Lina Länsberg och Emil Meek fått kontrakt med den högst ansedda MMA-organisationen.  

Kampsportsgalan Battle of Botnia har genomförts i fem upplagor 2009-2012 och 2015 och galorna har sammanlagt lockat över 9 000 personer till läktarna och publiken har bjudits på uppemot 50 matcher med flera världskända utövare. Vidare fortsätter Battle of Botnia aktivt arbeta för att främja möjligheten för såväl lokala som kvinnliga utövare samt erbjuda den norrländska publiken på MMA i världsklass. 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer