Nyhet

George S:t Pierre bryter kontrakt med UFC!

Även att det var länge sedan vi sist såg honom i buren har George S:t Pierre fortfarande varit relevant för de som följer MMA. Nyligen har det ryktats om att vi skulle få se honom på UFC 206. Som det ser ut nu kommer det inte vara fallet

En stjärna med hävstång

Som en av de största stjärnorna i UFC har ”GSP” haft den hävstång i kontraktförhandlingar som andra fighters ofta saknar. I UFC har han alltid varit affischnamnet nummer ett för MMA. Filmroller och stora sponsorer har gjort att George senaste åren suttit säkert. Inför en möjlig comeback har förhandlingar mellan den kanadensiska superstjärnan och UFC hållits. Uppenbarligen verkar parterna inte kunnat enas. På ”The MMA-Hour” släppte GSP nyheten att han fått sina advokater att riva kontrakten med UFC

gsp

När George sist försvarade sitt bälte mot Johnny Hendricks var det innan den omtalade Reebok-dealen trädde i kraft. Detta ska ha varit en av punkterna i förhandlingarna där man inte kunnat enas. GSP är sedan länge sponsrad av Under Armour. Reebok har å andra sidan kritiserats för att orsaka ekonomisk förlust för många fighters eftersom de tappar övriga sponsorer.

Vad kommer härnäst?

Om det innebär att vi istället kommer få se den gamle welterviktsmästaren i andra organisationer gavs inget definitivt svar på. Innebörden är framförallt att man inte längre behöver ta hänsyn till eventuella gamla kontrakt utan UFC kommer vara tvungna att presentera något bättre än både det gamla och vad andra organisationer kan erbjuda. Men hur låter det med GSP vs Wanderlei Silva på Rizins nyårsgala i Japan?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer