Nyhet

Exklusivt: Dramatik efter Escalate 14

Efter 14 mycket lyckade amatörgalor verkar det som att Escalate är på väg att sluta arrangera galor.

Fightermag.se kan avslöja att Escalate med Ulf Silverbern i spetsen seriöst funderar på att lägga ner arrangerandet av galor. Detta bara dagar efter Sveriges största amatörgala i MMA Escalate Cage Challenge 14.

Escalates amatörgalor har under de senaste åren blivit närmast instution inom svensk MMA och Ulf Silverbern som är huvudarrangör för galorna har också suttit med i Svenska MMA Förbundet.

smmaflogo.jpg

En missnöjd Ulf Silverbern beslöt sig nyligen, i protest mot MMA Förbundets styrelse, avgå med omedelbar verkan. Anledningarna är flera enligt Ulf, några är rent praktiska såsom sanitära men andra har att göra med strukturen eller som Ulf kallar det ”belöningssystemet för att arrangera galorna”.
Ulf ville förändra MMA Förbundet och han ville överbrygga amatör-MMA och proffs – han skapade ett koncept som skulle göra det men lika fort som Escalate gått ut med den nyheten så lades den ner.

ulf
Ulf Silverbern

Ulf har en väldigt negativ bild av Svensk MMA och kanske främst den framtid som sporten går till mötes, detta berättar Ulf till mig och han menar att fler borde se signalerna. Ulf är orolig att spänningen kring sporten MMA är på väg att försvinna i Sverige.
Ulf vill inte gå in exakt i detalj på vad han är kritisk till men det var nog för honom att avgå och nu känna att Escalate 14 troligen är den sista amatörgalan han arrangerar.

Hur framtiden blir vet vi inte men givetvis hoppas vi att Sveriges största amatörgala kan fortsätta ge amatörfighters möjlighet till matcher. Escalates galor har varit och är en viktig språngbräda och utvecklingsplattform för svenska fighter. Vi ska inte glömma bort att Sverige är världens bästa land när det kommer till Amatör-MMA. Mycket har att göra med ligan, strukturen och säkerhetstrappan som utvecklats med tillförsikt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer