Nyhet

Rumble of the Kings: Awakening – Constantino Nanga vs Marco Piqué

Rumble of the Kings presenterar nästa match på kommande gala: nordiska mästaren Constantino Nanga möter veteranen Marco Piqué.

Constantino Nanga
Sweden (Stockholm Muay Thai)
WMC Nordic Super Middleweight Champion

Mått: 190 cm 76,2 kg Ålder: 20 år Vinst-Förlust-Draw-KO: 14-4-0-8

Constantino Nanga har trots sina 20 år slagit sig fram och vunnit SM och NM som amatör. Han tog nyligen också det professionella nordiska bältet inom WMC.

Han är idag Nordens främsta thaiboxare i viktklassen och är en av Sveriges absolut största talanger. En talang som även vet vikten av hårdträning.

Constantino kommer ursprungligen ifrån Salem Muaythai och har via ett klubbsamarbete flyttat sin professionella tävlingssatsning till Stockholm Muaythai, under ledning av tränaren Thomas Rasmussen.

Stockholm Muaythai är en kampsportsförening där flera av Sveriges bästa thaiboxare passerat igenom under åren. Boxare som Osvaldo Palma, Ronny Lindqvist, Daniel och David Teymur, Abdou Karim Chorr och Johan Mparmpagiannis.

Denna match blir förmodligen ett av de största prover som Constantino har ställts emot, men också rätt i tiden. Constantin anses redo för att testa sig själv och se hur bra han egentligen är. En sådan match har många fördelar för en Under Dog som Constantin men för att kunna dra nytta av fördelarna så behöver han hålla nerverna i styr, tro på sig själv och göra sitt yttersta. Spelar han sina kort rätt och klarar av detta delprov och får godkänt, så kan karriären tas till nästa nivå.

* * * *

Marco Piqué
Netherlands (Team Sniper)
Former WMC Intercontinental Middleweight Champion

Mått: 182 cm 76,2 kg Ålder: 36 år Vinst-Förlust-Draw-KO: 67-45-2-28

Marco Piqué, en Surinam född holländare, gjorde sig redan känd i Holland för 15 år sedan. Han har sedan dess ställt upp i 114 stycken fighter och erhållit flera internationella titlar. Det som ändå står ut mest är inte hans bälten, utan det är dem boxare han har ställts upp emot. Man kan utan överdrift säga att Piqué har fightats mot de flesta i den absoluta världstoppen. Han har bland annat mött:

Yodsaenklai, Buakaw, Malaipet, Naruepol, Sudsakorn, Giorgio Petrosyan, Murthel Groenhart, Dzhabar Askerov och Nikey Holzken.

Trots sina 36 år fortsätter Piqué att fightas lika hårt som tidigare. Han snittar fortfarande cirka 7-8 matcher per år, vilket är betydligt högre än den genomsnittliga svenska fighters matchengagemang.

Fördelar: 

  • Piqué är rutinerad, vilket hans matchlista tydligt bevisar.
  • Han är snabb, har bra blick och pricksäker.
  • Han har mött alla typer av motståndare under sin karriär och har fått träna på att byta/anpassa gameplan.

Nackdelar: 

  • Åldern brukar ibland bromsa upp reflexer och explosivitet, men vi ser fortfarande boxare som fortsätter till och med över 40 år utan att tappa allt för mycket.
  • Lite holländsk enkelspårig det vill säga få vapen om man jämför med exempelvis de östeuropeiska boxarna som ofta behärskar thaiboxningens alla vapen.
  • Många förluster vilket tyder på svagheter i hans fighting. Många av de bästa har lyckats genomskåda hans taktik och överlistat den bevisligen.
  • Känd fightingstjärna och förhandsfavorit. Dessa egenskaper skapar ofta press.
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer