Nyhet

UFC 203: Resultat och kontroverserna

UFC 203 blev lite av en märklig gala då det både blev oroligt efter en fight och märkligt efter huvudmatchen.

Kontroversiellt blev det när Joe Rogan skulle intervjua en just knockad Overeem, men låt oss börja från början istället…

I första matchen visade Yancy Medeiros att han kunde hänga bra i weltervikten. Han vann övertygande  mot Sean Spencer och ser vass ut i viktklassen. Drew Dober är inte världens mest jämna fighter, men han slog en nykomling i första ronden och visade att UFC håller hög lägre nivå. Nik Lentz vann på TKO mot en väldigt upprätt Michael McBride och Brad Tavares vann en otroligt jämn och fight mot Caio Magalhaes. Bethe Correia slog Jessica Eye på delat domslut och det var nog rättvist.

På huvudkortet visade Jessica Andrade upp att hon har bra grappling och att det är Joanne Calderwoods svaghet. Jimmie Rivera slog sen Urijah Faber i alla ronder och det var en Faber som försökte stå upp mot Rivera hela matchen.

Mickey Gall totalt manglade CM Punk som inte träffade egentligen med någonting mot Gall. I första slagväxlingen duckade Gall under Punks slag och tog ner honom. Punk såg ut som en nybörjare och bör givetvis inte fightas i UFC. Mismatch!

Fabricio Werdum är inte alltid så kul att titta på trots att han hoppsparkar och försöker sig på roliga grejer. Han är trots sin kreativitet så otroligt tydligt en grapplingspecialist. Travis Browne såg märklig ut. Han var inte ”där” och hans coach Edmond ”Dimond” Tarverdyan uppträdde inte direkt som en diamant då han skrek sönder sin röst och bara försökte få igång Browne. Efter fighten så skrek Edmond en massa fula ord till Werdum som frontsparkade iväg honom. Tumult utbröt kort.

I en actionladdad tungviktsmatch mellan Overeem och Stipe Miocic slutade Miocic som vinnare. Overeem skyllde på att Miocic klappat ut under fighten men Joe Rogan visade världen och publiken att så inte var fallet. Det hela blev väldigt pinsamt för Overeem och Joe Rogan har gått ut med det att han i fortsättningen inte vill intervjua fighters som blivit knockade.

werdum_kicks_edmond

RESULTAT

Stipe Miocic (c) besegrade Alistair Overeem KO (slag) i rond1, 4:27

Fabrício Werdum besegrade Travis Browne via enhälligt domslut (29-28, 29-27, 30-27)

Mickey Gall besegrade CM Punk via Submission (rear-naked choke) i rond 1, 2:14

Jimmie Rivera besegrade Urijah Faber vi enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Jéssica Andrade besegrade Joanne Calderwood via Submission (guillotine choke) i rond 1, 4:38

Bethe Correia besegrade Jessica Eye via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)

Brad Tavares besegrade Caio Magalhães delat domslut (28-29, 30-27, 29-28)

Nik Lentz besegrade Michael McBride via TKO (slag) i rond 2, 4:17

Drew Dober besegrade Jason Gonzalez via TKO (slag) i rond 1, 1:45

Yancy Medeiros besegrade Sean Spencer via Submission (rear-naked choke) i rond 2, 0:49.

Fight of the Night: Stipe Miocic vs. Alistair Overeem
Performance of the Night: Jéssica Andrade och Yancy Medeiros

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer