Nyhet

Inför Bellator 161: ”Sirwan Kakai är i sjukt bra form”

Det är inte många dagar kvar till att Sirwan Kakai äntrar oktagonen igen. Denna gång som co-main event för Bellator 161, där han ställs mot Joe Warren.

Efter Bellator-debuten i mars for Sirwan Kakai till Sverige, bland annat för att träna hos Sweden Top Team. Väl där träffade Fightermag honom för en intervju, och Kakai hade en tydlig plan på vad som behöver justeras inför match nummer två i Bellator (Se intervjun lite längre ned).

Sirwan Kakai om valet att träna hos Sweden Top Team:

Sweden Top Team är en klubb som bemästrar alla distanser inom stående fighting. Den aggressiva och tekniska biten utmärker klubben, och jag ser det som en stor fördel inom MMA. Dessutom har de en stil som jag gillar.

Inför nästa helgs möte mot Warren har svensken tagit med sin striking-coach Sargon till USA. Där smider dem planer tillsammans med tränarna från American Top Team för att kamma hem ”the W”.

14291841_10153730440721691_3687673054753290322_n

Striking-coachen Sargon om Sirwan Kakai:s uppladdning inför matchen:

Sirwan är i sjukt bra form. Han har verkligen lagt ner kropp och själ inför den här matchen. Han äter rätt, vilar och tränar stenhårt hela tiden. Fokusen är på rätt plats.

Sargon förklarar vidare att han just nu är i USA för att utveckla Zohan:s stående.

Vi har fått fram en aggressiv och teknisk stil hos Sirwan där han är bra i alla lägen. Motståndaren är Joe Warren och är ett stort namn i Bellator och före detta mästare. Sirwan är hungrig och kommer att visa att han hör hemma bland de bästa. Den här matchen kommer bli tuff och den kommer att ta fram det bästa ut Sirwan. Vi kommer att vinna den 16:e sep?

Vidare intervju med Sirwan Kakai kommer inom kort.

 

Omslagsbild & video: Wahab Akman

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer