Nyhet

Finalerna-matchrapport från IMMAF African Open Championships

Tio svenska fighters deltog i Africa open. Svenskarna lyckades ta hela 5 guld, 3 silver och ett 1 brons. Nedan kommer en kort summering av matcherna.

Serdar gick ut hårt och aggressivt och träffade Sebastian bra vilket tvingades ner Sebastian på marken. På marken etablerade Serdar en hård ground and pound och domaren bröt.

Flyweight – Sedar Atlas (Swe) def Sebastian Gonzalez (Swe) via TKO (GNP) 0:19 of Rnd 1 

 

IMG_2192

Hoger inledde matchen med hårda slagväxlingar mot Daniel där Hoger träffade renare. Hoger lyckas ta ner sin motståndare och väl på marken etablerade han en fin ground and pound. Andra ronden såg likadan ut. Hoger lyckades till slut få sin motståndare i sin guard och väl där kopplade Hoger på en triangel som tvingade motståndaren att klappa.

Featherweight – Hoger Salih (Swe) def Daniel Duda (SA) via Triangle Choke,1:50, Rnd 2. 

Heytam och Scott går båda in hårt och de blir hårda slagväxlingar men Heytam träffar renare.

Andra ronden ser likadan ut där sydafrikan fick in takedown på Heytam, men Sydafrikanen ville inte brottas och gick bort ifrån Heytam. Heytam pressade sydafrikanen något mer och vann ronden. Tredje ronden var båda trötta men sydafrikanen hade något mer energi Och lyckades ta ner Heytam och kontrollerade Heytam på marken.

Middleweight – Scott Kenee (SA) def Heytham Rabhi (Swe), Split Decision 28-29, 30-27, 30-27 

Gabrielle dominerade ifrån början till slut. Sydafrikanskan hade inte mycket och sätta emot. Matchbilden såg likadan ut i samtliga ronder. Det blev slagväxlingar som avslutades med att Gabriella tog ner sin motståndare. Gabriella etablerade bra ground and pound.

Tredje ronden lyckades sydafrikanskan att jobba sig något in i matchen genom att utdela några slag som inte träffade Gabriella rent. Gabriella tog ner sydafrikanskan återigen och kontrollerade henne på marken ronden ut.

Flyweight – Gabriella Ringblom (Swe) def Imke-Marischa Smit (SA) via Unanimous Decision 30-27 

 

IMG_2562

Christoffer och Robin inledde med hårda slagväxlingar. Det gick fram och tillbaka och väl mot buren hade Christoffer ryggen oftare mot buren än Robin som behöll något mer press. Matchen var mycket jämn och samtliga tre ronder såg likadana ut. Christoffer kontrade något mer medan Robin pressade något mer.

Light Heavyweight – Robin Enontekio (Swe) def Christoffer Hillsjo (Swe) via Split decision 30-27, 28-29, 30-27.

IMG_2790

Tobias satte hård press redan ifrån början och träffade sin motsåndare med hårda slag. De hamnade på marken och väl där slog Tobias hårda slag. De ställde sig upp igen och Tobias pressade sydafrikan som försökte sig på en double leg men Tobias sprawlade ut och etablerade återigen tung ground and pound. Till slut fick Tobias in en så pass hård smäll som resulterade i att sydafrikan blev knockad. 

Lightweight – Tobia Harila (Swe) defeated Stephen De La Ray (SA) via KO at 1:37 of Round 1 

IMG_2829
Samtliga foton:Wahab Akman
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer