Nyhet

UFC Hamburg: Peter rapporterar – del 4

Peter Kjällkvist rapporterar från galan 5 meter från buren.

Del 1

Del 2

Del 3

Jack Hermanssons match

Jessin Ayari (Tyskland) vs. Jim Wallhead (England)Weltervikt

Tysken gör sin debut i UFC  och är en gedigen grappler som möter den nio år äldre britten Wallhead (Ja han heter det på riktigt).  Britten ser dessutom lite ut som Thormund Giantsbane från Game of thrones.
Första ronden är pigg utan några direkta träffar. Tysken backar och träffar och får till en hygglig uppercut utan att det påverkar Wallhead alls.
Andra ronden bärjar även den i högt tempo och nu börjar Wallhead också hitta målet men Ayari får återigen in en bra uppercut på brittens haka. Wallhead… walljaw, i vilket fall så bekommer det honom föga. Bra rörlighet som dock reulterar i ganska få träffar och publiken gillar det inte alls utan buar ut fightrarna. Jag håller inte med publiken, de fightas skickligt om än inte showigt. Båda satsar, men de har bra rörlighet och är duktiga defensivt.
I tredje ronden får wallhead in en träff som sänker Ayari och han är nära att knocka honom, men tysken lyckas ta sig upp. Det räcker nog ändå för att avgöra denna ganska träffmässigt fattiga historia till brittens fördel.
Ayari på delat domslut…

Nick Hein (Tyskland) vs. Tae Hyun Bang (Sydkorea) – Lättvikt

Först Wallhead, nu en kille som heter Bang, var får de sina namn ifrån? Hein å sin sida ser rippad ut som om det var en muskeltokig supehjältetecknare skapat honom när hen fick feeling.
Första ronden, avvaktande, avvaktande, avvaktande, tills Bang hamnar på rygg efter 2.30. Men nä det händer i princip ingenting på fem minuter och publiken buar återigen en hemmafighter.
Andra ronden är lite mer initiativrik och kämparna visar på intentioner att både sparka och brottas, men strax så är det händelselöst och upplåst. OK det är så pass händelselöst att vi börjar snacka snus och lakrits med de svenska kollegorna. Mackmyra på snusfronten och Kolsvart på godis är det som bjuds och ingen har betalt för detta endorsement.
Nick Hein enhälligt domslut

Ryan Bader (USA) vs. Ilir Latifi (Sverige) – Lätt tungvikt

Jag tänker inte ens låtsas vara det minsta objektiv nu, det är bara att glömma. Den Svenska hitresta klacken sjunger, en flagga med texten Värnamo vajar och han går in till tonerna av temat från Rocky. Bader kommer in till Paint it black och publiken buar ut honom redan från start.
Aldrig sett Ilir så rippad, han skiftar stance, bader skickar en hög roundhouse som missar. en tung roundhouse som ilir blockar. Ilir vill tydligt brottas, men med minuten kvar lossar han ett par tunga bomber mot kroppen och en höger overhand på slutet kan ha gett Svensken första ronden.
Latifi inleder andra som första med att bjuda in till en fistbump och får ett lugnare tempo. han får nästan tag i Bader nog för att strypa ut honom, men trots followup med krok så tar sig Bader ur knipan och en liten stund senare åker Ilir på ett kraftfullt knä i huvudet och Baders walk off KO är ett faktum. Förbannat synd, men efter att ha slickat sina sår och tagit lite tid tror jag Ilir Latifi kommer att slåss i den absoluta toppen av UFC.

Fighterpodden Nedslag 29 januari 2021 – McGregors förlust, smuggling och boxning

Kommentarer