Nyhet

UFC Hamburg: Peter rapporterar – Del 3

Peter Kjällkvist fortsätter rapportera från UFC i Hamburg.

Läs del 1 här

Läs del 2 här

Läs om Jack Hermanssons match här

Leandro Issa (Brasilien) vs Taylor Lapilus

 

Bantam
Vilt tempo från start mellan dessa jiu-jitsufighters men helt upplåst i nästan fyra minuter där brassen trycker och fransmannen kämpar emot. När det väl släpper är det Lapilus som fyrar iväg kombinationer som även får igång publiken.

 

I andra ronden är det lite öppnare och också mer boxning som dominerar. Issa avvaktar och Lapilus trycker på, träffar och när det når mattan så blir det ganska låst.

 

Och att folk visslar åt ringflickor… och att ringflickor i minimalt med kläder över huvud taget just går om kring och utsätts för detta… en jäkligt osympatisk och (hade jag hoppats) förlegad grej inom fighting.

 

Tredje ronden är återigen upplåst och publiken börjar bua. Den ende som ibland försöker något är fransmannen och till sist får han in en ok träff. Issa däremot verkar bara avvakta och avvakta och till sist försöka med en halvhjärtad single leg.

 

Seger till Lapilus, för att det lilla som hände var det han som regisserade och utförde.
Lapilus enhälligt domslut

 

Ashlee Evans-Smith (USA) vs Veronica Macedo (venezuela)

Bantam

 

En division där de åtta främsta verkar skilja sig markant från resten och där svenska Lina Länsberg snart kommer begå debut mot Chris Cyborg representeras i Hamburg av trettonderankade Evans-Smith som möter en jiu-jitsustark Macedo som även laddar sparkar som skulle skaka vilket stall som helst.

 

Avvaktande inledning tills Macedo får in en spinning backkick på kontring. Sedan en till som träffar i huvudhöjd på Evans-Smith.  Amerikanskans längd och styrka visar sig dock i klinch där hon kan trötta ut Macedo. Väl på marken får Evans-Smith nästan in ett rear naked choke, sedan i full mount, innan macedo tar sig upp och första ronden slutar som den hittills mest underhållande för kvällen.

 

Andra ronden visar en Evans-Smith som inte längre styr klinchen lika tydligt, men ändå har bättre utdelning med sina knän.  När matchen kommer ner på mattan är det varje gång amerikanskan som fått den dit och dominerat.

 

I tredje ronden verkar amerikanskan bestämma. Hon vågar mer stående eftersom hon sett att hon bestämt om det kommit ner på golvet och hon, i brist på bättre ord.. buntar ihop den mindre venezolanskan och ground and poundar henne innan hon avslutar med armbågar mot huvudet ur sidecontrol.

 

Nicolas Dalby (Danmark) vs Peter Sobotta (Polen)

Weltervikt

 

Sobotta får in träffar och får ner dalby med en högerkrok och vädrar blod på dansken som aldrig varit så illa ute i oktagonen. Sobotta dominerar första ronden totalt och det är mer tur än något annat att Dalby överlever den ronden utan att strypas ut eller slås medvetslös.

 

I andra ronden råkar dansken träffa polacken med ett finger i ögat. Jag tror det är av misstag, men det är ett miss som verkligen spelar i Dalbys favör. Dalby är livsfarlig rakt framåt, men det är även SObotta, fast den senare uppvisar såhär långt ett bredare register rent tekniskt och även ett bättre fotarbete. Sobotta kommer till side control med strax över minuten kvar och har fullständigt dominerat andra ronden.

 

Dalby överlever in i tredje, men ligger under kraftigt och behöver avsluta sin motståndare om han ska kunna vinna. I boxningen tar han bra initiativ och växlar mellan orthodox ochh southpaw, men låter sig fångas i klinch för mycket. Sedan träffar Polacken med en bra cross i ansiktet på Dalby och lyckas även med en take down. En dålig dag för en annars väldigt lovande skandinavisk fighter.
Efter matchen sitter de båda kämparna kvar på mattan, helt slutkörda efter en mycket hård match.

 

Sobotta enhälligt domslut
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer