Nyhet

UFC Hamburg: Peter rapporterar – del 2

Peter Kjällkvist fortsätter att rapportera från UFC i Hamburg.

Läs del 1 här

Läs om Jacks match här

Khabilov med en tidig kombination, inget tydligt överläge i andra ronden, men det som landat kommer från Khabilov. Med 1.20 tar Khabilov ner Silva och poundar medan han är i silvas guard.

Rond två till Khabilov och det blir tredje som avgör
Khabilov har använt low kicks konsekvent, men inte tillräckligt ofta för att det ska kännas avgörande.

Silva med hög roundhouse som mestadels blockeras och därpå gör khabilov en takedown via single leg som dock inte resulterar i något.

En match utan några ordentliga höjdpunkter, men Khabilovs takedowns blir avgörande.
Khabilov, unanimous decision (ej officiellt ännu, men jag är övertygad) – Så blev också resultat.

Jack the Joker Hermansson mot Scott Askham (England)
Mellanvikt
Jack Hermanssons UFC-debut

Leverspark från Askham verkar väcka snarare än skada Jack och Svensken ser säkrare ut i oktagonen nu. Jack rockar Askham med en cross mot hakan och britten har även ett jack vid höger ögonbryn. Strax därefter får svensken in en kombination och är den som bestämmer i klinch.
Jag vill ju skrika.

I sista sekunderna åker nästan jack på en heelhook, men räddas av gongongen och vinner ronden
Britten blöder och andas tungt. Jack kontrollerar och driver på med bra uppercuts i klinch. Britten försöker låsa benet igen, men nu resulterar det i att Hermansson får slunga frislag mot hans ansikte. Ett heelhookförsök till avvärjs, men detta såg farligt ut. En krokkombination från Jack, men han måste dominera mer för att vara säker på vinst. Askham har slut på gastanken nu, men Hermansson är inte tillräckligt pigg för att avsluta honom. Avslutande kombination från Jack och jag tror det är det som ger honom segern i en jämn och tuff fight.

Jack via enhälligt domslut

Grattis Jack !!!
Jarjis Danho (Tyskland) vs Christian Colombo (Danmark)
Tungvikt
Två bjässar där båda kan knocka skiten ur vem som helst, men där Colombo har fördel av bättre kondition… Jarjis kan å andra sidan räkna hem publikstödet.
Fast går man in till fortuna imperatrix…

Jarjis väderkvarnssvingar, kör utan guard och studsar lätt (för en tung, tungviktare) på fötterna. Träffar han så lär han knocka Colombo, men går fighten till tredje ronden tror jag att Jarjis omöjligt kan ha ork att sätta emot.
Christian med en hög roundhouse i ultrarapid, som Jarjis ändå inte undviker utan tar på underarmen. I sista minuten av första så lyckas dansken få in några träffar annars har det varit en rond med mest stora tunga hål i luften.
Dansken knäar sedan Jarjis huvudet när den senare satt ner handen i matten och får poängavdrag. Inget som gör honom populär hos de tyska fansen, men han räknade heller inte med deras stöd. Första ronden har jag till Jarjis, men det där knäet kan bli mer avgörande än poängen det kostade.

Colombo går ut tydligare nu och när Jarjis svingar låser dansken upp honom. Dansken halkade ner och Tysken verkade för en stund kontrollera, men för trött för avslut.
Ett par gånger ser Jarjis ut att luta sig fram och sätta ner näven i mattan bara för att undvika knän mot huvudet. Dansken låser upp och gör sig tung vilket ytterligare suger musten ur Jarjis som ändå får in några tuffa slag på Colombo.

Andra ronden till Colombo

Colombo tar mitten och fotarbetet hos båda kan bara med största välvilja beskrivas som en stilla lunk.
Dansken fortsätter att göra sig tung i klinchen och trycka Jarjis mot nätet.

Nu är skillnaden i kondition sådan att Colombo kan prickskjuta jabbar och bara han håller sig undan de få rallarsvingar tysken mäktar med så ska han ha detta.
Just då får tysken nytt liv, får ner Colombo och tänder publiken med en minut kvar. Men bara kort, för strax kramas de igen.
Matchen slutar lika

Själv hade jag två ronder till dansken måste jag säga

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer