Nyhet

UFC Hamburg – Peters rapportering – Sista delen med Alexander Gustafssons match

Peter Kjällkvist avslutar härmed sin rapportering från Hamburg och UFC där.

Del 1   Del 2  Del 3  Del4  Jack Hermanssons match

Fightrarna på denna nivån lever under så extrem press. Vinner du är du kung och alla älskar dig, men bara en förlust och allt vänds emot en. Spelar man fotboll, eller tennis kan man vända på det och komma igen nästa helg under en säsong som bjuder på kanske femtio matcher. Som Ilir sagt fins det ingen som ”spelar” MMA. På UFCnivå går de tre till max fem matcher på ett år så varje gång de kliver in i oktagonen betyder så väldigt mycket.

Alexander vet hur det är att förlora och idag finns inget annat än vinst.
Han möter Jan Blachovics som tidigare knockar Latifi i Globen och måste ta detta för att hålla sig kvar bland de högst rankade.

Alexander Gustafsson (Sverige) vs Jan Blachovics (Polen)
Lätt tungvikt

Rond ett och Alex och Blachovics byter slag. Alex använder sin räckvid på typiskt manér och initierar även klinchen.Båda får in träffar, men Alex får ner blachovics och kan arbeta i överläge med ground and pound. Rond ett till Gustafsson.
Rond två och polacken går igång som en storm och träffar Alex, som dock tar ner honom för fortsatt ground and pound varav mycket består av armbågar. Även andra ronden klart till Gustafsson.
I tredje börjar Gustfsson spela ut sin boxning, men efter en minut tar han ner Blachovics igen för fortsatt nermalning med slag och armbågar. Inte det mest publikfriande, men en kontrollerad och väldigt klar seger för the Mauler.
Alexander Gustafsson enhälligt domslut och förbannat skönt!

Sista matchen och the main event om man inte är svensk.
Andrei Arlovski (USA/Vitryssland) vs Josh Barnett (USA)
Tungvikt

Det kan gå undan varje gång tungviktare möts och de här är extra giftiga. Barnett har ett vasst groundgame, men Arlovski är den farligare strikern.
Båda kommer tillbaks till oktagonen efter att ha förlorat sin senaste match. De vill självklart göra en sista charge mot toppen innan åldern tar ut sin rätt.
Rond ett och båda kommer ut svingande och Barnett skakar om Arlovski ganska omgående. Den senare räddar sig genom att gå i klinch. Arlovski lyckas sedan med en takedown men han är inte intresserad av att grappla med Barnett. Arlovski blöder ymnigt ur pannan men landar en tung kombination under sista minuten.
Rond två är en låst historia i en och en halv minut innan domaren bryter upp och tar kämparna till mitten. Därefter sker slagväxling innan de låser sig igen. Barnett verkar vinna på detta och ser ut att trötta ut Arlovski. Vitryssen lyckas ta ner Barnett, men hamnar strax i underläge. Barnett får arbeta i full mount den sista minuten och Andrei ger upp ryggen. Ganska förvånande att han klarar sig igenom ronden alls.
I tredje ronden vaknar Arlovski och slår släggor i skallen på Barnett, men orken tryter och han åker nästan dit på en kimura. Josh kan i sidecontrol växla mellan att armbåga och att försöka låsa en arm. Efter en stund är han i full mount och till sist bryter domaren matchen

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer