Artikel

Kul i kampsport v. 34

Äntligen är det fredag igen! För att fira av veckan är dags för lite roliga händelser och anekdoter fritt associerade från kampsportsvärlden. För undertecknad är bland det roligaste när någon är oavsiktligt rolig, men det fortfarande går att skratta mer med den ofrivilliga underhållaren än åt. Där någonstans kommer vi hålla oss idag.

Vi börjar i förra veckans minst sagt spännande match mellan Conor McGregor och Nate Diaz. Med all uppbyggnad och skitsnackande inför var det en match som faktiskt levererade vad den lovade.  Efter fem kaotiska ronder stod McGregor som segrare. Irländarens disciplin och planering var en viktig del av resultatet, något som inte uppskattades av hans partner inne i buren.

Till MMA-Hour berättade Conors tränare John Kavanagh om det minst sagt udda beteendet Diaz visade under match:
There was a funny part in the fight, I don’t know if it was picked up or not, but they were in our corner and Conor had thrown a turning side kick which wasn’t part of the gameplan at all and I shouted at Conor ‘Gameplan! Gameplan! Stick to the gameplan.’

And in the midst of all that madness, Nate looks down at me and goes ‘Fuck you and your gameplan!’

It was a crazy moment. I’m having a conversation with him and at the same time his eyes are all over the place…That was deep in round four.

 

I kategorin ”Vet inte om man ska skratta eller gråta” visar ryska förbundet för amatör-mma upp tvivelaktig proffsighet när man sanktionerar ”Street fights” Där svensk MMA gör sitt bästa för att tas in i föreningstraditionens folkhemsvärme satsar våra grannar i öst snarare på tidiga 90talets modell. Om inte annat öppnar den här modellen för att MMA-klubbar kan dela träningsytor även med volleybollklubbar…

rysksfryskf

När vi ändå pratar om gamla tiders MMA, instruktionsvideos har tack vare youtube aldrig varit mer populärt. Allt från detaljer i grundteknik till spektakulära supermoves går enkelt att hitta. Borta är tiderna man fick hoppas att filmen man beställde var något att ha. Med topptränare som Firas Zahabi eller elitidrottare som Keenan Cornelius som youtubers är nivån högre än någonsin, men lika bra som Mario Sperrys gamla videos blir det ändå aldrig numera.

Tycker du teknikvideos brukar vara för pratiga och du stör ihjäl dig på när någon försöker vara rolig för kameran? Kanske är Igor Vovchanchyns gamla pärlor något för dig. Ledordet borde vara något i stil med ”starka tysta typen”

 

Oavsiktligt roliga eller inte, det går inte att ifrågasätta att Mario Sperry eller Igor inte visste vad de gjorde och kvalitén på deras teknik var testad i riktig fighting. Tyvärr går det inte säga det om samtliga youtubeinstruktörer man kan hitta ute på webben

Det var allt vi hade att bjuda på för den här gången. Trevlig helg till er alla!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer