Nyhet

Lina Länsberg blir första svenskan i UFC – möter Cyborg i huvudmatch

Lina Länsberg har gått från klarhet till klarhet och nu har hon blivit historisk då hon är den första svenskan att få ett kontrakt i UFC. Hennes motståndare är den fruktade Cyborg!

Lina Länsberg är historisk! Hon kliver in i UFC som första svenska och möter Cyborg på huvudkortet i Brasilien!

CRIS-CYBORG-630x300.jpg

Få vågar, få vill, få klarar det. Att möta Cyborg är tufft, det är svårt och att göra det i Brasilien på relativt kort varsel och i sin UFC-debut anser somliga är galenskap. Lina Länsberg är dock inte som alla andra! Hon är en tuff striker som aldrig räds någon. Hon är en hjältinna som nu blir historisk i Sverige.

Cris ”Cyborg” Justino går sin andra match i UFC och matchen mot Lina går i Catchweight (140 pounds). Hon är obesegrad under 11 år men ”The Elbow Princess” Lina Länsberg är redo.

Lina har nu vunnit sex MMA-matcher i rad och med segrar över Maria Hougaard Djursaa och inte minst Alexandra Buch (på Superior Challenge 12 i Malmö) är hon absolut redo för UFC. Linas enda förlust kom när hon var ny inom MMA och det mot Pannie Kianzad (2012). Lina har sedan förlusten utvecklats något kopiöst och det kändes gjutet att hon skulle få ett UFC-kontrakt förr eller senare. Lina har även en gedigen bakgrund inom Thaiboxning, där hon tagit- två VM-guld, två VM-silver och två EM-guld.

Stort grattis Lina!

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer