Nyhet

Det största rivalmötet inom svensk damboxning blir av

Det är ingen hemlighet att Mikaela Laurén (27-3) och Klara Svensson (16-1) ogillar varandra. Efter många spekulationer kring när de kommer att få mötas har nu datumet blivit satt. Den 10 september på Hovet i Stockholm kommer det största rivalmötet inom svensk damboxning att bli av. Då får de äntligen mötas och göra upp. Vem är den bäste?

Det är mycket som står på spel. 

Bägge damerna tillhör Team Sauerland. Under dagens presskonferens som hölls i Viasat-studion berättade promotor Nisse Sauerland att vinnaren av denna welterviktsmatch förmodligen kommer att ställas mot Cecilia Brækhus som innehar flertalet titlar i viktklassen.

Mikaela Laurén om matchningen:

Jag är verkligen exalterad. Det här är fighten som jag velat ha länge. Det är ingen hemlighet att vi inte gillar varandra, och nu kan vi äntligen få visa vem som är den bästa boxaren.

Jag är helt övertygad om att jag kommer slå henne. Den 10 september så kommer jag knocka henne. Det finns ingen chans att hon kommer stå i tio ronder mot mig. Jag är jättetaggad att fajten blir av i Stockholm så att alla mina vänner, familj och fans kan komma och titta på när jag förnedrar henne.

 

Klara Svensson om matchningen:

Det finns inget fejkat mellan oss. Mikaela har gjort och sagt saker som jag inte håller med om, och jag ser fram emot att gå upp i ringen och få tyst på henne. Det här handlar inte om löpsedlar eller rubriker, eller att hon kysser eller häller vatten på motståndare. Det handlar om boxning och vem som är bäst. Jag kommer inte bara att vinna, jag kommer att krossa henne. Mikaela och hela hennes team kommer få en riktig kalldusch.

laurén svensson

Mikaela Lauréns självsäkra ord i Viasat-studion:

Nu kommer jag inte behöva hälla vatten över Klara. Hon har redan tagit sig vatten över huvudet genom att tacka ja till den här matchen.

Klara Svensson kommer att ladda inför matchen på hemmaplan i Malmö, men också i Köpenhamn. Laurén kommer likt förberedelserna inför sin förra match att pendla mellan Sverige och England. Nisse Sauerland avslöjade tidigare idag att Anthony Yigit, Otto Wallin och Oscar Ahlin också kommer att gå match under samma gala.

Biljettsläpp sker imorgon.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer