Nyhet

Dana White: -”Folk vill fortfarande se Fedor”

Dana White har länge försökt få Fedor till UFC men inte lyckats. Fedor lade handskarna på hyllan och misslyckandet var ett faktum. När Fedor var som bäst fightades han inte i UFC. Nu inser Dana White att Fedor fortfarande är populär.

Den största karriärsmissen för Dana White, brukar han säga, är att han inte kunnat signa Fedor Emelianenko. Dana White brukar också påpeka att han respekterar Fedor.

Om det inte vore för Fedors manager Vadim Finkelchtein så hade troligen Fedor fightats i UFC när han var som bäst. Eller, från andra sidan myntet, heter det att om det inte vore för att UFC och Dana White inte kunde co promota med M-1 (då Fedor gick matcher) så fightades inte Fedor i UFC.

Nu har Dana White blivit intervjuad av Jim Norton och Matt Serra i deras nya podcast ”UFC Unfiltered”. Dana White förklarar synen på Fedors senaste fight mot Maldonando:

De skulle låta honom dö hellre än att stoppa matchen, du vet det?

Men det är ett bevis på hur tuff, uthållig och mentalt stark Fedor är. Han var ute. Han var ute. Bildigt, när han tog sig upp igen… När en person är på ”Crazy Legs” på det sättet han var på ”Crazy Legs”, och det var inte som att han var på ”Crazy Legs” och kunde undvika slag efter det. Han fortsatte att bli träffad av bomber av Maldonado och han lyckades kämpa igenom det.

Men jag kan säga såhär: Dom där domarna var villiga att låta honom dö hellre än att stoppa matchen. Nr 1 och nr 1. Fedor har en haka och är en tuffing.

Vi har förhandlat i många, många, många, många år och jag kan säga som så att Fight Pass hade riktigt bra siffror under den här fighten. Folk vill fortfarande se Fedor.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer