Nyhet

Maldonado överklagar domslutsförlusten mot Fedor

I fredags förlorade Fabio Maldonado via domslut mot Fedor Emelianenko. Något som många ansåg vara ett kontroversiellt beslut. Nu överklagar Maldonado beslutet till det ryska MMA-förbundet.

Under förra veckan möttes Fabio Maldonado och Fedor ”The Last Emperor” Emelianenko. Matchen blev Fedors femte raka vinst och Maldonados tredje raka förlust. Många ansåg dock att matchen borde utdömts som oavgjord, en så kallad ”draw”. Detta eftersom att Fabio Maldonado, i den första ronden, var mycket nära att avsluta den ryska giganten och borde vunnit ronden med 10-8. De efterföljande ronderna, som enligt poängkorten vanns av Fedor, borde således lett till att matchen slutat just oavgjort.

Men.
De ryska poängdomarna samtyckte inte.

Därav meddelar Maldonado att han nu bestämt sig för att överklaga domslutet.

”The promoters didn’t agree with the result and most of the fighters who were there also think the result was strange. Round 1 was clearly a 10-8 for us, Round 2 Fedor got a close 10-9 and round 3 was very close but we think Maldonado got the better shots. It was a least a draw, and we will appeal to Russian MMA Union to review this result”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer