Nyhet

Rostem Akman: ”Det är en konstant fight, med allt vad det innebär”

Han var den första någonsin inom amatör-MMA att bli nominerad till ett pris på Kampsportsgalan. I år – kategorin ”Årets genombrott”. Han är tvåfaldig svensk mästare i amatör-MMA (2014, 2015). Han är Europamästare (2015) med ett record på 16-2. Han är: Rostem Akman. Mellanviktaren i Sveriges MMA-landslag. En växande stjärna.

Las Vegas, och VM i amatör-MMA är bara tretton dagar bort. Trots att Rostem Akman har varit med förr är han laddad inför årets VM. Fightermag.se har intervjuat honom:

VM är endast 13 dagar bort. Hur är stämningen i landslaget ?

En del av oss har varit med i landslaget i några år och känner varandra väl och dem nya har kommit in bra i gruppen. Alla är väl ganska slitna efter all hård träning men det är en positiv anda i gruppen.

Hur laddar du upp för ett mästerskap som inkluderar flera matcher?

Träningen jag får på min klubb räcker för att orka gå 5 matcher på 5 dagar. Sen skulle jag säga att det är mer mentalt. Man måste vara som en soldat ute i krig och fatta att det är över när det är över och inte slappna av helt när första matchen är över.

Dina styrkor i oktagonen?

Mina styrkor är att jag är väldigt bra på alla distanser, jag har ett otrolig lugn och är ganska orädd. Till skillnad från en del ”fighters” som går matcher och tror att det är ett MMA-spel dem kör, jag tänker inte idrott. Jag tänker fight. Det är en konstant fight, med allt vad det innebär.

Vi har sett dig coacha dina klubbkamrater i MMA-sammanhang. Tillför coachningen någonting till ditt game?

Klubben jag tillhör, vi hjälper varandra. Alla coachar alla. Alla står upp för alla. Att coacha andra gör att jag på något sätt vet hur jag vill bli coachad, så det är ju positivt.

Vilka är förhoppningarna inför VM?

Mina förhoppningar är att jag vinner VM. Att jag får gå 5 matcher. Jag kommer göra mitt bästa och tror på mina kvalitéer.

Vad är ditt långsiktiga mål med MMA:n?

Mitt långsiktiga mål är att bli UFC champ, och jag tror jag att kan nå dit.

13523828_10153476783402100_1571798019_o

Det som lockar med MMA är …

att det är så rent, spelar ingen roll vem man är. Du går in och fightas man mot man och den bästa mannen vinner. Det blir inte mycket ärligare än så i det falska samhället vi lever i.

Till sist vill jag säga…

håll utkik för Rostem Akman. Det är ett namn att lägga på minnet. Sedan vill jag göra en shoutout till coach Hasse Ersson (best in the business) Martin Lavin, Jimmie Jensen och Wahab Akman.

 

Foto: Wahab Akman 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer