Nyhet

Emil Weber Meek har signat på för UFC och fightas i Hamburg

Matchkortet byggs ihop match för match för UFC Fight Night: Arlovski vs. Bader. En gala som går av stapeln i Hamburg den 3 september.

Andrei Arlovski vs. Josh Barnett
Ryan Bader vs. Ilir Latifi
Scott Askham vs. Jack Hermansson
Peter Sobotta vs. Nicolas Dalby
Jessin Ayari vs. Emil Weber Meek

Så ser matchkortet ut i skrivande stund och som ni märker är det en fighter i från Norden i varje fight bortsett huvudmatchen – so far.

ilir

Ilir Latifi möter äntligen en fighter som är topp 10 och med tanke på hans tre raka segrar är Ilir stekhet. En vinst över Ryan Bader skulle göra att Ilir går upp till topp 10. På den objektiva världsrankingen är faktiskt Bader högre rankad än Alexander Gustafsson!

Jack_på_väg_in_venator

Jack Hermansson är senaste svensk att joina UFC och det ska givetvis bli grymt kul och spännande att se honom mot Scott Askham som har ett record på 14-2 och som aldrig stoppats. Jack är redo och ser grymt bra ut i sitt overall MMA-game just nu. Hans boxning har aldrig varit i närheten av så bra som nu.

Dalby_News_Main6.jpg

Nicolas Dalby är Danmarks stora MMA-stjärna som har ett record på 14-1-1 och som tränar med Pannie Kianzad bland annat på Rumble Sports i Köpenhamn. Peter Sobotta är en underskattad fighter som förvisso förlorade mot Kyle Noke senast men som då haft en vinstsvit på sju matcher (varav två i UFC). Nicolas Dalby kommer få se upp mot Sobottas submissions och Sobotta i sin tur se upp med Dalbys brottning och striking.

Emil1

Senaste tillskottet från Norden in i UFC är Emil Weber Meek och med tanke på hans TKO-vinst mot Palhares är han hypad till 1000. Emil är en explosiv fighter som nu vunnit tre i rad. Hans senaste vinst var ju närmast otroligt bra. Han möter Jessin Ayari (15-3) som vunnit 6 i rad och som senast slog Mickael Lebout som för fyra år sedan gick en oavgjord match mot Nico Musoke.

En svensk fighter som jag kommer att tänka på nu lite extra är Mohammed Abdallah som ju slog Emil Weber Meek för några år sedan och som vunnit 6 fighter i rad. Hoppas Mohammed får kontrakt med UFC snart.

david_bielkheden_DAVLAG_72dpi_sRGB_webb-4

Vi har nu flera svenska fighters som jag hoppas kommer med på matchkortet. David Bielkheden är värd att få ett nytt kontrakt och göra ett sista försök i UFC! Niklas Bäckström lär behöva minst en seger till eller kanske två innan han får komma tillbaka, Andreas Ståhl behöver även han några vinster utanför innan det blir tal om kontrakt.
Pannie Kianzad är signad av Invicta men hör absolut hemma i UFC och fighters som Westin, Amir Albazi, Daniel Teymur och Mohammad Babadivand har inte långt kvar. Även Lina Länsberg bör vara nära UFC…

En resa till den vackra staden Hamburg i september känns nu redan väldigt lockande. Ses i Hamburg!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer