Nyhet

Anders Fossum: ”Jag kör på för fullt med samma mängd träning hela året”

På lördag är det dags för norrmannen Anders Fossum att inta Kampsportsstadion i Stockholm för att gå match om WKN:s Skandinaviska Titel. Matchen går i -77 kilo, och Fossum kommer att ställas mot ett motstånd i form av stockholmaren Reber Alwand.

Under sina 22 år har Frontline-fightern Fossum hunnit med 32 matcher. 21 vinster 10 förluster och en oavgjord. Den unga talangen erhåller även en hel drös med titlar: IFMA junior EM brons i -75 kg, ISKA European K1 titel 2015 och 2016 i -78 kg, ISKA Scandinavian Muay Thai titel 2014 samt vunnit Nordic Open i -86 kg.

Fightermag.se har intervjuat Anders Fossum inför titelmatchen på Stadion Fight Night den 11 juni:

fossum
Vad vet du om din motståndare?

Jag vet inte så mycket om min motståndare faktiskt. Jag tog matchen på två veckors varsel. Det enda jag vet är att han är southpaw.

Dina styrkor i ringen ?

Mina styrkor i ringen är att jag har bra teknik och att jag är väldigt stark både fysiskt och psykiskt.

Hur har du förberett dig inför matchen?

Jag började jobba på vikten och formen inför den 3 september där jag ska gå en 4-mannaturnering om WMC:s Nordiska titel. Så vikten ligger redan i böckerna. Jag har tränat på som jag alltid gör, ingenting annat speciellt. Jag kör på för fullt med samma mängd träning hela året.

Vad hade WKN:s Skandinaviska Titel betytt för din karriär?

När jag vinner detta bältet är det ett steg i rätt riktning om att bli bäst i världen. Jag hoppas också att det öppnar flera dörrar för mig.

Favoritteknik?

Min favoritteknik är helt klart old school stenhårda sparkar!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer