Nyhet

Thaiboxnings-VM 2016 – Dag 5: Damerna fortsätter att imponera

Kvartsfinalerna för årets thaiboxnings-VM fortsatte idag. Sju svenskar gick match. Tre herrar, och fyra damer.

Dagen slutade i fem segrar och två förluster för Sverige. Alla vinster, och båda förlusterna kom via domslut.

Jonathan Zeray och Meran Zangana föll bägge mot deras motståndare efter jämna matcher. Magnus Andersson, som ersatte Sanny Dahlbeck med kort varsel i detta mästerskap, bjöd på en fartfylld och händelserik match mot fransmannen. Efter tre ronder i böckerna lämnade han ringen som segrare.

Alla damer vann sina matcher, vilket innebär att vi i detta nu har sju svenskar i semifinal. Jaffar Al-Gashami och Otabek Ergashev tog sig till semifinal igår. Idag blev Johanna Rydberg, Magnus Andersson, Patricia Axling, Beata Malecki och Anna Strandberg semifinalklara.

Lite rolig fakta: Hittills har endast en match gått förlorad på damsidan, och det blir spännande att se hur de kommande dagarna kommer att utspela sig.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer