Krönika

Krönika: Reza Madadi är topp 10

Reza Maddog Madadi är tillbaka med en match i UFC! Det är med stor spänning och förhoppning vi kommer få se en av Sveriges i särklass mest underhållande fighters.

Reza Madadi är topp 10 enligt mig. Detta trots sin senaste förlust. Reza är topp 3 dessutom när han är ”på” och i form. När han inte är 100 dock så är han inte lika vass vilket han måste vara nu.

Reza är en svensk levande idrottslegend som med sina ups and downs skapat rubriker, känslor, tyckande, hyllningar, visslingar och även burop. Han själv är bäst när han är tvungen att leverera och då han är borträknad. Nu kanske han inte är borträknad men han är en underdog och det borde han inte vara.

Reza möter tufft motstånd i form av Yan Cabral  (12-2) som är en grapplingspecialist som dock visat sig kunna bli kontrollerad. Med två förluster och en vinst i UFC är Yan ställd mot väggen och måste försöka komma på topp mot Reza och dra ut honom. Det lär Yan få närmast extremt svårt med.

Reza har alla tänkbara nycklar för att slå Yan Cabral alla dagar i veckan. Han är bättre stående, har bättre brottning och Reza har bara förlorat domslut (precis som Cabral) i karriären.

Det är med stor glädje jag såg på invägningen då Reza Madadi såg ut att vara sig själv igen på allvar. Det kommer bli action i matchen!

Mitt första intryck av Reza personligen var nog backstage på någon av de tidiga Superior Challenge-galorna. Reza slog mig direkt som en väldigt målinriktad och varm människa.  Jag kunde se det direkt då han, jag lovar att detta inte är en efterkonstruktion, såg folk i sin omgivning och bekräftade dem. Jag hade vid det laget sett flera av Rezas tidiga matcher och hört både det ena och andra om den här filuren och fightern Reza Madadi.

Reza Madadi

I och med tiden så klarnade bilden av Reza som en person med otrolig vilja, mycket känslor och ett väldigt varmt hjärta. Hans galna och öppna sätt är något som gått hem hos många och jag är inte det minsta förvånad över att han blivit utnämnd till Folkets Fighter och därmed fått Guldstuban tre år i rad på Kampsportsgalan, tidigare. Det finns en kärlek hos Reza som han kanaliserar på sitt lite sjuka sätt.

Det värsta man kan göra, i sammanhanget, är att underskatta den som är rolig. Reza är hårt arbetande verkligen och jobbar ständigt på sina brister. Han började inte som en stående fighter utan som en hård och ”grinig” brottare.

Kärlek och respekt är ledord för Madadi och det finns massor av bra att säga om honom. En vinst nu från Reza och gärna även Magnus ”Jycken” Cedenblad skulle innebära mycket för Svensk MMA.

Det betyder mycket för sporten här med en vinst av Reza och Jycken men också mycket för fansen i Sverige som jag önskar ska bli vana med att se sina hjältar vinna.

reza_madadi_DAVLAG_72dpi_sRGB_webb-5

Jag hoppas Reza fortsätter vara den han är och vara ”galen” och samtidigt fylld med kärlek. Hans ord ”Kärlek och Respekt” känner många till och givetvis borde jag avsluta denna homage till krönika med de orden men jag väljer istället att tacka för alla stunder och all magi du bjudit på Reza. Livet är till för att levas och du gör det till fullt ut.

Jag tror på Reza Madadi!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer