Krönika

Krönika: Äntligen går Jycken match

Svensk kampsport blomstrar! En stor och häftig BJJ-tävling äger rum på Friends Arena och i Holland går Reza Madadi och Magnus Cedenblad matcher i UFC.

Magnus ”Jycken” Cedenblad har varit borta alldeles för länge från match. Han har i dagsläget gått fyra matcher i UFC, där han efter sin inledande förlust mot en då rykande het Francis Carmont, vunnit tre fighter i rad.

Sist Jycken gick match var 4:e oktober 2014! Han vann då övertygande mot Scott Askham. Nu är det äntligen dags för Jycken att gå match igen. Han möter Sydafrikanen Garreth  Mclellan som under karriären skrapat ihop lika många vinster som Jycken (13). På den objektiva världsrankingen var Jycken som bäst rankad på plats 35, men då han varit borta så mycket har han helt fallit ur rankingen. Jyckens motståndare Mclellan är rankad på plats 83 och har som bäst varit rankad 81:a.

Det är med stor förtjusning jag kommer titta på Jyckens match på söndag. Det är något speciellt med en fighter man följt länge och sett gå från klarhet till klarhet. Nu har Jycken varit över en vända i USA och slipat till det sista på spjutspetsen (matchformen).

Det skulle betyda väldigt mycket om Jycken vann sin fjärde raka. Dels är det ett statement men det är också en comeback. Mclellan är en fighter som Jycken ska slå och det tillsammans med ringrosten kan givetvis spela in dock. Mclellan kommer från en vinst på knockout och har totalt skrapat ihop 9 vinster på submissions.

Jyckens långa armar och aviga grappling samt hans råstyrka kan bara övervinnas när han är trött eller möjligen när någon i yttersta världseliten möter honom. Det här är Magnus match och givetvis vore det så bra för svensk MMA!

Efter en tid då svenskarna i UFC haft det svårt vore det väldigt befriande om Jycken kunde visa var skåpet ska stå och avsluta Mclellan. Somliga blev oroliga över Jyckens lite aviga intryck på invägningen men jag tror  inte det är allvarligt.

The sky is the limit för Jycken om han håller sig skadefri. Vi hoppas att han förblir det efter galan och att han kan gå en match snart igen. Men nu ligger allt fokus på fighten på UFC Fight Night 87 i Rotterdam i södra Holland.

Lycka till Jycken det här tar du!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer