Nyhet

Skoglund: Jag är bättre skolad än Liebenberg

Om exakt en månad står Hovet som skådeplats när Team Sauerland för första gången anordnar Nordic Fight Night i Stockholm. Fightermag tog sig ett litet snack med högaktuelle Erik Skoglund om hans kommande motståndare Ryno Liebenberg

Som ni vet kommer Team Sauerland att bjuda oss på en fullspäckad boxningsafton på Hovet den 23:e april, och kvällens huvudnummer tillsammans med Lauréns titelförsvar är utan tvekan Skoglunds möte mot sydafrikanske Ryno Liebenberg – en man känd för sin offensiva stil i ringen.

”Liebenberg är en fysiskt stark boxare med bra tryck i slagen.” sade Skoglund

”Jag ser en del defensiva brister men han verkar tåla att ta emot en smäll så han blir nog inte lättstoppad i alla fall.

Liebenberg (17-2, 12KO) som rankas 24:e i världen enligt Boxrec.com, var nära att erövra en titel i viktklassen för nästan exakt ett år sedan då han föll via ett delat beslut mot landsmannen Thomas Oosthuizen. På pappret Skoglunds definitivt svåraste motståndare så här långt, men den obesegrade Nyköpingssonen tror att han har vad som krävs för att knäcka sydafrikanen.

”Det kan absolut bli min tuffaste match hittills.” sade Skoglund

”Jag tycker att Glen Johnsson är en betydligt bättre boxare med mer rutin. Men Ryno är i sina bästa år och med den fysiken och det hårda huvudet lär det bli tufft. Men jag ser mig som en klart bättre och mer skolad boxare än honom.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer