Nyhet

Svensk fighter gör comeback – Klar för GLORY 29 i Köpenhamn

Alex Tobiasson Harris. Ett namn som är känt inom thaiboxningsvärlden både på svensk och utländsk mark. För cirka två år sedan bestämde han sig för att lägga thaiboxningen åt sidan. Detta efter att ha försvarat sitt WMC-Pro bälte i thaiboxning sommaren 2014.

Under thaiboxnings-SM i Varberg såg vi Harris coacha sina klubbkamrater på Fighter Muay Thai, och trots att suget hade varit stort efter en comeback så var det där han bestämde sig för att återuppta sin karriär. Den stora svenska thaiboxningsprofilen och svenska mästaren Harris kommer att göra sin comeback i april och äntrar ännu en gång GLORY-ringen. Det är GLORY 29 i Köpenhamn som väntar, och där kommer svensken att möta Jonathan Oliveira. Kul fakta är att Harris faktiskt gick match under GLORY 1 i Stockholm, där han ställdes mot Nieky Holzken.

Harris är öppen för att gå många stora matcher, men säger till Budo och Kampsportsförbundet att comebacken än så länge endast gäller för denna matchen.

GLORY 29 äger rum i Köpenhamn den 16 april. I huvudmatchen möts Nieky Holzken och Yoann Kongolo om welterviktsbältet. Sedan kommer två danskar att mötas i lättviktsdivisionen: Mohammed El Mir och Niclas Larsen. Även Hysin Beqiri och Harut Grigorian kommer att mötas i lättvikt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer