ArtikelNyhet

Presentation av det Svenska MMA-landslaget 2016

Det var inte många år sedan den första upplagan av VM i amatör-MMA arrangerades. Detta i samband med UFC:s Fight Week i Las Vegas. Första året, sommaren 2014, ställde Sverige upp med ett starkt lag under ledning av Usama Aziz. I sommar ställer den blå-gula nationen upp med tre tjejer, och en hel drös med duktiga killar. Vilka tillhör då det svenska MMA-landslaget 2016* ?

Vad är ett lag utan dess ledare? Till att börja med, så kikar vi närmare på ledarna för MMA-landslaget 2016: Christer Ringblom och Anders Ohlsson.

Rostem Akman. Tävlar i mellanvikt, alltså 185 lbs eller -83,9 kg. Akman är kammade hem guldet i fjolårets Europeiska mästerskap, och är nominerad inför årets Kampsportsgala inom kategorin: Årets genombrott.

Gabriella Ringblom. MMA-landslagets enda kvinna i -61,2 kg, men med en matchvikt utanför landslaget som är lägre. Ringblom har stora ambitioner. Bland annat att en dag nå Invicta eller/och UFC.

Daniel Schälander. Tävlar i fjädervikt (145 lbs, – 65,8 kg). Schälanders långsiktiga mål är att ta sig till den absoluta världstoppen, och visa att han hör hemma där.

Serdar Altas. Tävlar i -56,7 kg (125 lbs), alltså flugvikt. Altas siktar på VM-guld i sommar, men inte bara det. Guld i alla andra mästerskap. Det är målet för året.

Tobias Harila. Tävlar i lättvikt (150 lbs, -70,3 kg). Harila är ett namn som bland annat synts på Trophy MMA. Boxningen är hans vassaste svärd, om han får säga det själv.

Irman Smajic. Tävlar i tungvikt (265 lbs, -120,2 kg). Smajic gick från boxning till att (enligt honom själv) bli överviktig. För att göra något åt saken packade han ihop sina väskor och åkte till en MMA-klubb.

Oskar Carlström. Tävlar i weltervikt (-77,1 kg, 170 lbs). Carlström är bra på att strypa ut folk – vart som helst. Enkelt.

Robin Enontekiö. Tävlar i lätt tungvikt (205 lbs, -93,0 kg). En go Göteborgare i landslaget som har hållit på med alla möjliga kampsporter. Robin, är likt Oskar, en jävel på att strypa ut folk – men han kan slåss också.

 

Bakom kameran: Wahab Akman

*= Detta är inte hela MMA-landslaget, endast ett par stycken. Namnen på alla i landslaget hittar du här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer