Artikel

Temadag: Svenska Fighters

Fightermag.se har temadag och hyllar svenska fighters.

Sverige briljerar när det kommer till kampsport. Vi tog över 80 internationella medaljer 2015 (54 inom Svenska Budo & Kampsportsförbundets idrotter) och det ser inte ut att bli färre 2016.

Kampsportsscenen är glödhet

I helgen går två svenskar (Martin Svensson och David Teymur) en match mot varandra i UFC och det dröjer inte länge innan Ilir Latifi går match och sen kommer vi under våren få se Jycken, Reza och kanske ännu fler svenskar gå matcher där. På den svenska scenen inom MMA kommer det upp flera intressanta amatörer i landslaget och på proffssidan har vi galor som Superior Challenge, IRFA, Trophy, Battle of Botnia och The Zone.

Thaiboxningen hade ett SM i Varberg som lockade de bästa och hypen inför VM på hemmaplan i Jönköping är grymt stor. Thaiboxningen växer så det knakar.

Grapplingscenen har länge varit spännande och vi tar alltid flera medaljer internationellt. Submission Wrestling och BJJ hamnar ibland i skymundan men det finns några ruskigt bra idrottare i dessa sporter.

Karate SM hölls nyligen i Täby och med ca 20 000 medlemmar i Svenska Karateförbundet är det en gigant inom svensk kampsport.

Inom boxningen kliver det fram många nya stjärnor och fighters som Ahlin och inte minst Skoglund fortsätter att imponera. Boxningen gör lite av en comeback i Sverige just nu och det visar inte minst storstjärnan Badou Jack som är världsmästare och försvarar bältet.

HEMA klev fram ”från ingenstans” (en sanning i modifikation) under 2015 i och med det första officiella SM. Allting tyder på att sporten är här för att stanna vilket är spännande.

Om vi ska fortsätta att gå igenom alla idrotter som blomstrar nu inom svensk kampsport så får vi fortsätta länge. Det är en speciell tid för kampsport i landet och de som många gånger gör oss mest stolta är de som med framgång representerar oss internationellt.

fighter-metal

En mängd intervjuer

Idag hyllar vi inte bara mästarna utan alla svenska fighters. Tyvärr kan vi inte intervjua alla spännande kampsportare men vi får väl köra flera temadagar i framtiden om det här blir populärt.

Under dagen kommer en hel uppsjö av intervjuer med fighters läggas upp här på fightermag.se. Under hela denna temadag lägger vi inte upp några andra nyheter utan all fokus läggs på vårt tema: Svenska Fighters.

Länge leve svensk kampsport! Länge leve vi…

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer