Artikel

Martin Svensson ser sig vinna på submission i UFC-debuten

Fightermag har intervjuat Martin Svensson om läget, karriären och hur det kommer gå i matchen mot David Teymur i UFC-debuten.

Idag har vi en temadag vi kallar ”Svenska Fighters”. Under hela dagen publicerar vi en hel rad med spännande intervjuer med svenska fighters. För mer information läs HÄR.

Först ut är Martin Svensson som just nu befinner sig i England och bantar ner de sista kilona inför mötet med David Teymur. Martin behöver ingen presentation då de flersta känner till den matlagningsälskande MMA-stjärnan från Malmö som aldrig kommer lämna klubben i Rosengård.

”Matchen mot Oliver var verkligen ett vägskäl”

Du befinner dig just nu i England, endast några dagar kvar till ditt livs viktigaste MMA-match. Hur är det med vikten just nu och den klassiska frågan: Hur känns det nu?

Det känns fantastiskt! De senaste veckorna har varit grymma. Bara fokusera på det jag gillar mest. Vikten är bra jag är ca 7 kg över så det är kanon.

Martin-Svensson

En match som jag knappt hört någon prata om men som för mig innebar att du verkligen är redo för UFC var vinsten mot Robbie Olivier, en kille som slagit Brad Pickett och kom från fyra raka segrar. Den fighten var också lite då det vände för dig efter förlusten mot UFC-fightern Artem Lobov. Berätta om fighten mot Olivier.

Matchen mot Oliver var verkligen ett vägskäl. Jag kom från två tunga förluster och var tvungen till mer eller mindre vinna. Matchen kändes sådär jag låste mig mycket men fick en vinst så det var gött. Robbie var tuff som…

”David och jag var bäst i huset!”

Efter du slagit Robbie Olivier så vann du betryggande mot Dave Hill, du kom in till TUF och resten är historia som man säger. Gillade du att gå matcher i Cage Warriors och har du reflekterat någon gång att du kunde mött Conor McGregor där?

Cagewarriors var en bra organisatör de levererade bra matcher och med kontinuitet. Det var extremt kul att jaga deras bälte. Tror Conor hade gått till Ufc när jag var aktuell för CW.

David Teymur

Vem i TUF-huset (bortsett dig själv) upplevde du som bäst?

David och jag var bäst i huset!

David Teymur utvecklas konstant till en mer allround MMA-fighter, men du gick din första proffsmatch i MMA för 8 år sedan medan han gick sin första (av fyra) 2013 då han förlorade på domslut mot Mattias Rosenlind från Malmö. Anser du att MMA-erfarenhet kommer spela ett avgörande i din fight mot David Teymur?

Jag tror åldern mellan oss också spelar stor roll, förutom Mma-erfarenheterna. Nuförtiden känner jag mig väldigt trygg i min roll som MMA-utövare och har bra kontroll på det mentala.

”Min Mma-jutsu är bland de bästa i världen.”

Första gången jag såg dig gå match var 2008 då du gick din andra match i karriären och jag tycker din utveckling är riktigt kul att följa. Hur skulle det gå för Martin Svensson version 2008 mot Martin Svensson version 2016?

(Skratt) Mitt gamla jag hade gasat och blivit knockad.

Martin Svensson_Svartbälte
Jag får lov att gratulera dig till ditt svarta bälte som du fick nyligen. Du är känd för att ha en grym triangel och din Rear Naked Choke har flera fått klappa ut för. Ser du dig själv vinna på submission mot David Teymur?

Ja det gör jag. Min Mma-jutsu är bland de bästa i världen.

”Om Bobby hade varit 20 år hade han haft en Ufc-titel inom tre år.”

Vid förlusten mot Lobov för tre år sedan så såg du riktigt vass ut först men sen blev du lite slarvig i din striking i rond två. Hur mycket tränar du på din striking och vad lärde du dig av förlusten mot Lobov?

Jag tränar väldigt mycket på min striking. Grapplingen kommer väldigt naturligt den finns bara där. Jag blev för ivrig mot Artem det var det största problemet, jag satsade för mycket.

SVENSSON_MARTIN

Nu är du som sagt i England. Berätta om hur du har det och hur nervös är du egentligen?

Jag är inte så farligt nervös. Jag har ju nåt mitt stora mål.

Din coach och vän Bobby är smått underskattad enligt mig men han var en grym fighter själv och hans hjärta brinner för MMA. Hur mycket betyder Bobby och anser du fortfarande att han är världens bästa fighter (som du sagt flera gånger till mig).

Med Bobby vid min sida är jag väldigt svårstoppad. Det är en enorm trygghet. Om Bobby hade varit 20 år hade han haft en Ufc-titel inom tre år. Tyvärr är han en generation fel. Hans öga och känsla för MMA är bäst i världen.

Både Bobby och jag är på många shootfighting,- amatör-Mma-, Bjj- och grappling tävlingar då får man en enorm erfarenhet och praktik till sitt eget game. Tror många fighters hade vunnit mycket på att coacha och instruera mer än vad de gör. Man finslipar tekniker på ett teoretiskt sätt och får praktisera det mentala.

Avslutningsvis så önskar vi dig lycka till i UFC-debuten! Vill du tacka någon eller lägga till något så känn dig fri att göra det.

Jag vill passa på att tacka alla hemma i Malmö och på Frontier Mma för allt stöd och support! 0415

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer