Nyhet

Frampton: ”Quiggs bristande intelligens visar sig i ringen”

Inför helgens helbrittiska batalj i M.E.N Arena Manchester är det Carl ”The Jackal” Frampton som går in som favorit mot Scott Quigg, och Frampton är övertygad om att favoritskapet är berättigat. ”Min boxningshjärna och min bakgrund som amatör kommer att göra mig till en vinnare på lördag. Quigg däremot är en produkt, han har ingen hjärna överhuvudtaget.” sade den obesegrade Belfastboxaren

Den i Nordirland omåttligt populära Frampton (21-0, 14KO), som för tillfället är rankad tvåa i superbantamvikt efter kubanen Guillermo Rigondeaux, tror alltså en kombination av intelligens och erfarenhet kommer att vara direkt avgörande när de bägge britterna drabbar samman i ett unifikationsmöte om IBF- och WBA-titeln på Quiggs hemmaplan på lördag.

”Jag gick min första match när jag var sju år gammal.” sade Frampton

”Vad gjorde Quigg vid den tiden? Förmodligen åt han kritor.”

”The Jackal” fortsatte med att kritisera sin kommande motståndares stil i ringen.

”Quigg är i god form och han tränar väldigt hårt. Han är bestämd och kan slå hårt, men han har inte visat minsta antydan till någon boxningsintelligens i sina matcher vad jag kunnat se… Han har ingen förmåga att anpassa sig, vilket visade sig i fajten mot Yoandris Salinas som slutade oavgjort… Quigg klarade inte av lista ut honom, han gjorde samma sak om och om igen tills kubanens energi tog slut.

Foto: The Daily Star
Foto: The Daily Star

”Jag är glad att de tror det. Det kommer att bli deras undergång.” Scott Quigg om Framptons kritik mot hans påstått endimensionella stil.

Quigg (31-0-2, 23KO) själv tar dock kritiken med ro, och tycker att Frampton ska passa sig för att göra förhastade slutsatser.

”Han tror att jag bara kommer att plöja framåt med kraftfulla slag, att jag bara kan slåss på ett sätt. Jag är glad att han tror det. Det är ljuv musik i mina öron när de säger så. Det kommer att bli deras undergång.” sade Quigg till The Daily Star

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer