Nyhet

Hearn inför Frampton – Quigg: ”Atmosfären kommer att vara den bästa du sett”

På lördag smäller det i Manchester när WBA:s titelhållare i superbantamvikt Scott Quigg tar sig an IBF:s dito, Nordirlands stolthet Carl Frampton. Och Quiggs promotor Eddie Hearn är övertygad om att de som hoppas en underhållande afton, kommer att få sin önskan uppfylld. ”Det är den här typen av evenemang man lever för.” sade Hearn till Boxingscene. Och undertecknad är benägen att hålla med.

Tillsammans med kubanen (som ingen vill möta) Guillermo Rigondeaux, är Quigg (31-0-2, 23KO) och Frampton (21-0-0, 14KO) viktklassens kanske bästa boxare. Lägg därtill att matchen kommer att hållas i Manchester, mellan en nordirländare och en britt, och där har du ingredienserna till ett evenemang som definitivt kommer att bli något utöver det vanliga.

”Tänk dig 10,000 irländare, 10,000 engelsmän. Invägningen, allt. Det är den här typen av evenemang man lever för.” sade Hearn

Intresset blir inte mindre av den personliga vendettan som växt sedan Quigg erövrade den brittiska titeln i divisionen 2011. Redan då utbröt diskussioner om vem som var bäst och varför, men som vi vet blev kampen om de brittiska öarna aldrig av, och istället skördade de bägge framgångar på varsitt håll.

Quigg har hållt sitt WBA-bälte sedan 2013 och försvarade det så sent som i somras mot spanjoren Kiko Martinez, i ett möte som resulterade i en TKO-seger för Quigg redan i andra ronden.

carl frampton2
Carl Frampton

Samma dag som Quigg slog Martinez försvarade Frampton sitt IBF-bälte (vilket han erövrade mot nämnda spanjor 2014) för andra gången, men kom undan med nöd och näppe mot mexikanen Alejandro Gonzales efter att ”The Jackal” fått syna kanvasen två gånger redan i första ronden. För detta har han givetvis hånats av Team Quigg under de presskonferenser som hjälpt till att bygga upp rivaliteten dem bägge emellan. Samtidigt har den snabbkäftade Frampton i vanlig ordning underhållit publik och press, och samtidigt häcklat den (i sinnet) något långsammare Quigg för att vara utan hjärna.

quigg-carl-509300
Scott Quigg. Foto: Action Images

Med allt detta ovan i åtanke, är det inte svårt att konstatera att det – som vanligt numera – är brittisk boxning som levererar. Ett prestigefullt möte mellan två obesegrade boxare i världsklass, två bittra rivaler som representerar nationer och städer till bredden fyllda med passionerade boxningsfans.

Vem skulle kunna föreställa sig en bättre inramning?

  

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer