Nyhet

Wallin sparras med Joshua ”Det är fantastiskt kul”

Bara några dagar har gått sedan Anthony Joshuas kommande fajt mot IBF:s titelhållare, den amerikanske southpawen Charles Martin, offentliggjordes. Men den talangfulle britten spiller ingen tid i väntan på karriärens första titelmatch, och har redan flugit in en för oss svenskar välkänd vänsterboxare i Otto Wallin. ”Jag kom till London i torsdagskväll och nu har vi hunnit köra tre sparringar.” sade Wallin till Fighter Magazine

Guldmedaljören från OS 2012 har inte mött någon southpaw under proffskarriären, och således kommer Joshua (15-0, 15KO) att beträda ny mark i dubbel bemärkelse när han ställs mot den hårdslående amerikanen Martin (23-0-1, 21KO) på O2 Arena i London den 9:e april. Och till sin hjälp har Joshua vårat egna svenskhopp, Otto Wallin, som tagit emot uppgiften som sparringpartner med ett stort leende på läpparna.

”Det är fantastiskt kul att ha möjlighet till så bra sparring. ” sade Wallin till Fightermag

wallinjoshua
Foto från Otto Wallins officiella Facebook-sida.

”Hans styrka är hans offensiv, och får han göra som han vill är han väldigt farlig.” Otto Wallin om Anthony Joshua

Wallin och Joshua möttes två gånger under tiden som amatörer, och britten vann bägge dessa på poäng. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess, och Otto märkte att något förändrats hos sin forne motståndare.

”När vi möttes som amatörer var han stark och snabb men inte så teknisk, det har han förbättrat nu som proffs. Hans styrka är hans offensiv, och får han göra som han vill är han väldigt farlig.”

Wallin, som tränas i Köpenhamn av den tvåfaldige världsmästaren Joey Gamache, är efter snart tre år som professionell obesegrad med fjorton segrar på lika många fajter. Och Sundsvallsboxaren har siktet lika högt inställt som sin nyblivne sparringpartner.

”Det funkar väldigt bra i Köpenhamn, och just nu försöker jag samla på mig så mycket erfarenhet som möjligt och utvecklas hela tiden, för att en dag utmana om VM-titeln i tungvikt.” sade Wallin

Foto: Lasse Jansson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer