Sanchez: Cotto och Canelo har förolämpat viktklassens forna mästare

Gennady Golovkins tränare Abel Sanchez skräder inte orden när det kommer till Cotto och Canelos agerande i mellanvikten, och gör det samtidigt väldigt klart att han och hans boxare INTE kommer att acceptera att en eventuell titelfajt avgörs vid något annat än divisionens officiella viktgräns på 160 pounds. ”Om divan (Canelo) inte vill slåss under rätt förutsättningar, då får han helt enkelt lämna bältet ifrån sig. Vi bryr oss inte.” sade Sanchez

Mellanviktens – och kanske hela sportens – mest efterlängtade fight just nu är den mellan den nämnda viktklassens bägge kungar Gennady Golovkin och Saúl ”Canelo” Álvarez. Men Golovkins tränare Abel Sanchez har tröttnat på den mexikanska sidans erbjudande om en titelfajt med en viktgräns på max 155 pounds, vilket är fem pounds mindre än viktklassens officiella gräns, och gjorde i en intervju med Fighthub.TV klart att det inte kommer att ske under några som helst villkor.

”Det är mellanviktstiteln vi slåss om.” sade Sanchez till Fighthub

”Det kommer inte att bli någon catchweight. Inte över huvud taget. Det spelar ingen roll vad de erbjuder oss.”

abelsanchez
Foto: David Spagnolo/Main Events

”Om divan inte vill slåss under rätt förutsättningar, då får han helt enkelt lämna bältet ifrån sig. Vi bryr oss inte.” – Abel Sanchez

Sanchez passade också på att kritisera Canelo (46-1-1, 32 KO) och Miguel Cotto hårt för deras användande av just catchweights (Cotto tvingade exempelvis en fullkomligt dränerad Geale att slåss om WBC:s titel vid 157 pounds) och hävdade att deras agerande är väldigt opassande. Samtidigt framhöll han väldigt tydligt att uppdraget att ena titlarna är viktigare än ett lukrativt möte mot den mexikanske superstjärnan.

”Vad Canelo och Cotto gjort är en ren förolämpning mot viktklassens forna mästare.” sade Sanchez

”Om Canelo inte vill möta oss, så tas bältet helt enkelt ifrån honom och Golovkin blir mästare. Då är vi ett steg närmare att ena titlarna. Något annat bryr vi oss inte om.”

 

Foto: Al Bello, Getty Images

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer