Nyhet

Superior Challenge 13: Martin Akhtar får tufft motstånd

Den vassa svenska MMA-stjärnan Martin Akhtar har fått en match på Superior Challenge 13 mot en farlig motståndare.

Martin Akhtar har nu skrapat ihop 6 vinster i sin MMA-karriär och även om det inte kan matcha hans alla framgångar som Thaiboxare än så är han på god väg. Efter att han sadlade om till MMA har han mött många Grapplers, BJJ svartbälten och även avslutat matcher via Submission. Den här gången ställs han mot engelsmannen Declan Williams som också är mer av en stående MMA-fighter. Kid Dynamite är dessutom en avslutare. Endast 2 av 11 vinster har gått till domslut, 73 % har avslutats i första ronden och 73 % av alla vinster är via KO/TKO. Med 8 vinster av 11 på knockout eller teknisk knockout blir Declan en tuff motståndare för Martin Akhtar. Declan kan dock grappling också vilket han bevisade då han drog ut den renodlade BJJ-spelaren Brent Crawley på en Giljotin i första ronden när de två möttes på en MMA-gala 2015.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International säger såhär om fighten:

Martin är en av mina absoluta favoritfighters. Han är från den gamla skolan och jag njuter varje gång jag ser honom gå match. Det är ett fåtal som kan mäta sig med Martin i stående kamp och de som vågar går snabbt in för nedtagning. Declan är en tuff stående fighter med titelbälten från 3 olika organisationer och har även varit topp tio rankad bantamviktare i Europa. Jag personligen älskar action-packade, tekniska matcher i högt tempo och den här matchen har alla de parametrarna. Därför kommer jag inte bli förvånad om den blir kvällens match.

Matchkortet för Superior Challenge 13 – Norrköping den 9 april 2016 i Stadium arena ser i skrivande stund ut som följer:
Titelmatch i weltervikt -77,1 kg – Daniel Acacio (mästare) vs David Bielkheden (utmanare)

Bantamvikt -61,2 kg – Martin Akhtar vs Declan Williams

Fjädervikt -65,8 kg – Michel Ersoy vs Thomas Hytten

Catchvikt -80 kg – Sadibou Sy vs David ”One More” Round

Tungvikt -120,2 kg – Luc Ngeleka vs Miika Mehmet

Weltervikt -77,1 kg – Rioo Ibrahim vs Martin Hudson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer