Nyhet

Intervju med Michel Ersoy: ”Jag hittar alltid ett sätt att vinna”

25-årige Michel Ersoy började sin proffskarriär redan när han var 21 år gammal, och starten den var tuff. Han kämpade sig igenom två domslutsförluster på raken, men har nu utvecklats något kopiöst. Inför sin match på Superior Challenge 13 kommer han från fem raka vinster. Tre via domslut, och två via avslut. Allstars-fightern tar sig då an 43-årige Tomas ”Moon Lee” Hytten, som går sin sista match.

Jag kommer att tacka honom för sin karriär, men det är jag som kommer att vinna.

säger Michel Ersoy till mig då vi tar en kaffe på söder.

ersoy vs. hytten

Vad vet du om din motståndare?

Jag visste redan vem det var. Han knockade Per Eklund med ett slag, och jag minns honom. ”Moon Lee”. Han är vänsterhänt, duktig på marken och är i Thailand och tränar nu…

Och hur tränar du?

Just nu handlar träningen om bli snabbare, starkare, träna upp kondition, teknik, och sparras massor. Jag vill komma till varje match i bättre form än den förra.

Vad gör det att han är äldre tror du?

Det betyder bara att han är mer erfaren. Han kan hålla ut längre in i ronderna.

Ett stort kliv är att din match numera hamnar på huvudkortet, istället för underkortet. Vad tycker du om det?

Det är ett tecken på att arrangören visar uppskattning för det man har uppnått, och det gör bara att jag ser fram emot matchen ännu mer. Egentligen är det inte konstigt. Jag kommer från fem raka vinster. Nu är det bara framåt.

Hur tror du att det kommer att gå i denna match?

Jag tror att nyckeln till denna matchen blir mycket rörelse och att hitta vinklar. Vi kommer nog brottas en del också.

Jag har gått match med fraktur i händerna, och hade varken brottats eller boxats under hela campet. Det är som att vara simmare, men inte kunna simma. Jag har fightats med öroninflammation… Så du vet, jag kommer att vinna oavsett vad. Jag hittar alltid ett sätt att vinna.

Berätta lite om din tränare, vem är han och vad tillför han till din träning?

Jay Elder. Vi har en större relation än bara tränare och elev. Han är grym och allmänbildad. Som min mentor, eller bror. Jay tränar inte bara upp mig fysiskt, utan också mycket mentalt.

Du vet, när du har haft ett bra träningscamp så känner du dig självsäker, men när du också har med det mentala… Då känner du dig oslagbar.

Dela med dig om dina framtida mål, och vem du vill möta. Jag är lite nyfiken!

Jag tar en match i taget, en motståndare i taget. Mitt stora mål är att vinna bältet i Superior Challenge, och det är i så fall att möta Diego Nunes. Men nu är det 100% fokus på min match. Det gäller att prestera sitt bästa oavsett vem man möter, och bara ta ett steg i taget.

image

Jag vill tacka Superior Management och Superior Challenge för att de gett mig möjligheten att fightas på deras gala. Jag vill tack Jabb.se, Barkarby Barbers, Storstockholms trafikskola, 28black och min familj och alla på Allstar. Alla dessa gör mig till den fightern jag är idag.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer