Nyhet

Tungviktsmatch till Superior

Luc Ngeleka och Miika Mehmet är nästa match att bli klar till vårens Superior Challenge. Där kommer Ngeleka vidaretesta sina 2-åriga MMA-vingar mot en något äldre Mehmet som går sin första proffsmatch sedan 2007.

I dagarna offentliggjorde arrangörerna för Superior Challenge att Michel Ersoy kommer att gå match under aprilgalan. Idag kompletteras matchkortet med en tungviktsfight där schweizaren Luc Ngeleka (4-1) kommer att möta finländaren Miika Mehmet (3-4).

25-åringen Ngeleka har haft en intensiv karriär då han endast sysslat med MMA i drygt två år. Men killen har helt klart explosivt krut i nävarna då alla hans vinstgivande proffsmatcher avslutats i första ronden på knockout eller teknisk knockout.

Miika Mehmet har hållit på betydligt längre än Ngleka då finländaren gick sin första match på FinnFight redan… (håll i er) …1999! Matchen på Superior blir dock första matchen på riktigt länge för Mehmet då han sist mötte Toni Valtonen 2007.

Kul kuriosa! Miika Mehmets näst sista match var faktiskt mot UFC-aktuelle Michael Bisping (27-7) på Cage Warriors 2005. Bisping går ju som bekant match nästa vecka där han möter Anderson Silva (33-6). På denna något korniga videon kan ni se mötet mellan Mehmet vs. Bisping.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer