Nyhet

Superior Challenge 13: Michel Ersoy möter Thomas ”Moon Lee” Hytten

Ännu en riktigt bra matchning av Superior Challenge. Michel Ersoy möter den norske veteranen Thomas Hytten som gör en comeback.

En av Sveriges mest lovande talanger Michel ”Bane” Ersoy (5-2) har gått från klarhet till klarhet. Den unga atleten från Järfälla i Stockholm har haft en kraftigt tilltagande utvecklingskurva och växt till en mognare fighter efter varje match. Med fem raka vinster bakom sig tar han sig an den nordiska MMA-legenden Thomas ”Moon Lee” Hytten på Superior Challenge 13 – Norrköping den 9:e april i Stadium Arena.

Ersoy_Fouda

Michel öppnade sin proffskarriär med två raka förluster och många frågade sig om han kanske blivit proffs för tidigt? Alla som tvivlade hade dock fel för Michel vände snabbt förlust till vinst och har imponerat väldigt mycket med sina fem raka segrar. Senast såg vi Michel Ersoy på Superior Challenge 12 där han knockade Mehdi Maymo som i sina två matcher innan mötet med Michel hade vunnit.

Thomas ”Moon Lee” är ett stort namn inom nordisk MMA och han började tävla 1998. Efter 19 amatörmatcher (med 12 raka segrar, viktigt att påpeka att dessa ”amatörmatcher” i regel hade samma regler som proffsmatcherna) gick han över till proffs-MMA i början av 2003. Under sina 20 proffsmatcher har han mött riktigt tufft motstånd som Mario Stapel, Robbie Olivier, Per Eklund och Michels träningskamrat Nicklas Bäckström. Hytten är och har alltid varit sparringpartner till Joachim ”Hellboy” Hansen vilket tydligt påvisar hans tekniska nivå.

Moon Lee

Thomas var hypad när han blev proffs och fick möta de två av de högst rankade europeiska fighters som tävlade då. Han förlorade en tuff match mot Robbie Olivier och sen gick en oavgjord mot Per Eklund som kom in till matchen med ett record på 5-0 och sen efter den oavgjorda matchen fortsatte till 8 vinster och en oavgjord.

Thomas fightades fram till 2006 och mötte under de tre första åren som proffs riktigt bra motstånd. Thomas tog en tre årig paus från matchandet då han fokuserade på annat och även var skadad. Han återkom 2009 och gick match på Superior Challenge 3 där han förlorade mot Oriol Gaset (som då hade ett record på 9-3 med förluster enbart mot världsnamn som Che Mills och Reza Madadi).

Thomas tog två års paus och ansågs ha dragit sig tillbaka. Han återkom dock otippat på VISION FC 2 den 19onde mars 2011 för att möta Per Eklund! I Hyttens comeback så knockade han Per Eklund imponerande och det kickade igång ett sug på att gå fler matcher. Han mötte bland annat Niklas Bäckström och förlorade. 2013 hängde Thomas ”Moon Lee” Hytten upp handskarna och hyllades för sin imponerande karriär.  Han tog en aktiv roll inom Norsk MMA och har varit otroligt viktig för grannlandets utveckling.

Nu, tre år efter sin senaste match så kommer Hytten ut ur sin pension och tar sig an det unga lejonet Michel Ersoy!

Tekniskt är Moon Lee absolut där men mycket kommer handla om fysik och styrka vilket råka vara Michel Ersoys stora egenskaper (bland annat).

Detta är en spännande fight då ingen vet vilket fighter Moon Lee kommer vara. Bane vet vi hur han är och skulle han slå Hytten så är det en bra skalp.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International säger såhär om fighten:

Michels snabba takt och aggressiva fightingstil gör honom till en av mina favoritfighters. Det händer grejer när Michel går in i buren och de som har sett honom tävla vet att man inte ska blinka, om man inte vill missa något. Hytten är den svåraste, mest knepiga och absolut mest erfarna motståndaren som Michel har mött. Jag kommer ihåg Thomas matcher redan från tidigt 2000-tal och att de inspirerade mig väldigt mycket. Han är enligt min mening en nordisk MMA-legend. En erfaren allround fighter som nu ställs mot en ung aggressiv fighter som växer i sin roll som en av Sveriges främsta namn inom sporten.

Matchkort Superior Challenge 13

Norrköping den 9 april 2016 i Stadium arena:
Titelmatch i weltervikt -77,1 kg – Daniel Acacio (mästare) vs David Bielkheden (utmanare)
Fjädervikt -65,8 kg – Michel Ersoy vs Thomas Hytten
Catchvikt -80 kg – Sadibou Sy vs David ”One More” Round
Weltervikt -77,1 kg – Rioo Ibrahim vs Martin Hudson

Flera matcher är att vänta…

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer