Nyhet

Sanny Dahlbeck blir svensk mästare i thaiboxning 2016

Vi summerar ett grymt bra SM i Thaiboxning 2016 där Sanny Dahlbeck vann imponerande i kvällens sista match.

Om vi summerar finalerna på SM i Thaiboxning så dyker ord som skicklighet, bra fighters, talanger och strålande coacher upp. Det fanns saker att klaga på i arrangemanget och attityden mot press (enligt vår utsände) men i övrigt var hela SM väldigt lyckat!

Finalerna bjöd på en mängd action och vi såg en hel del riktigt bra thaiboxning. Att Svenska Budo & Kampsportsförbundet tillsammans med Svenska Thaiboxningsförbundet hade en livestream var alldeles utmärkt.

Sanny_Svensk_mästare_med_coacher

På Fightermag.se märkte vi ett fantastiskt tryck och sug på allting vad thaiboxning heter och det är vi glada för. Idag fick MMA, för första gången sedan K-1:s glansdagar, en verklig utmaning. Det är glädjande att se att kampsporten växer så det knakar.

Alla resultat från finalerna hittar du HÄR.
Så här sa Hamza innan finalen (som han vann).
Så här sa Sanny innan finalen (som han vann).

Sanny SM_Barn

Sanny Dahlbeck imponerade stort

I den sista finalen fick publiken och tittarna på streamen en uppvisning i världsklass av Sanny Dahlbeck! Vilken fighter och vilket gott hjärta han har. Imponerande stort av Sanny Dahlbeck som snart går en tuff proffsmatch (rematch) och förväntas representera Sverige på VM i Jönköping i maj.

Sanny säger följande till Fighter Magazine efter vinsten:

Jag vill alltid gå in med respekt till mina motståndare. All cred till Magnus och Tobias som verkligen ville.

Vi gratulerar samtliga vinnare och alla silvermedaljörer på SM och tackar för ett väl genomfört SM. Det finns alltid saker att förbättra och det är vi övertygade kommer ske.

Vissa (det var fler) som imponerade extra mycket

Sanny Dahlbeck, Sofia Olofsson, Samuel Bark, Isa Tidblad, Meran Zangana, Patrik Lyzell, Simon Ogolla, Jaafar Al-Qashaami, Patricia Axling, Jonathan Zeray och givetvis ortens favorit Hamza Bougamza. Egentligen givetvis alla vinnare, men dessa nämnda ovan imponerade verkligen lite extra och lär alla göra bra ifrån sig om de får chansen på VM i Jönköping.

Förbundskaptenen Pelle Bånghäll gör landslagstruppen officiell den 25 februari i Jönköping (på HV71:s arena).

Tack också till alla er läsare som läst och följt oss under dagen!

Foto: Fightermag.se utsände Sara Abouzeedan

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer