Nyhet

Superior Challenge 13: Sadibou Sy möter David Round

Det svenska stjärnskottet, striking-fenomenet, Sadibou Sy tar sig an den tuffe och erfarne fightern David ”One More” Round på Superior Challenge 13.

Sadibou Sy är går från klarhet till klarhet och såg ut att ha utvecklats som MMA-fighter en hel del när han gjorde debut i Superior Challenge 2015 och slog Carl Booth (obesegrad bortsett förlusten mot Sadibou) på en snygg TKO som fick internationellt erkännande. Nu möter Sadibou sitt tuffaste motstånd hittills, den erfarne fightern David ”One More” Round.

sadibou_sy_DAVLAG_72dpi_sRGB_webb-9

David Round, engelsmannen, har gått 30 matcher och tenderar att ta dessa i olika viktklasser och många gånger på kort varsel. Han är gritty, erfaren och somliga kvällar är han riktigt vass och andra är han inte riktigt ”där”. Han har tävlat i Superior Challenge tidigare och förlorade då mot Malik Arash Mawlay.

När Superior Challenge kommer till Norrköping den 9onde april i år så möter Sadibou avslutaren David Round (som avslutat 90 % av sina motståndare han vunnit över)

Babak Ashti, Grundare Superior Group International säger såhär om matchningen:

Jag gillar att se Sadibou tävla. Han är otroligt talangfull och utstrålar självsäkerhet under match. Det ser så avslappnat ut när han kör, som om han egentligen inte anstränger sig. David har en väldigt oortodox stil och är allround. Dessutom är han en färgstark karaktär som alltid bjuder på show. Den här matchen är bra, riktigt bra och kommer leverera både sport och underhållning.

Det stämmer som Babak säger, David Round är alltid underhållande och kul att titta på. Det händer alltid något och han tar risker i sina matcher. För en mindre erfaren (inom MMA) fighter som Sadibou Sy kommer det nog innebära att han just inte experimenterar så mycket utan bara trummar på med sitt race = stenhårda sparkar!

superior 13

Matchkortet på Superior Challenge 13 – Norrköping den 9 april 2016 i Stadium arena ser ut såhär i skrivande stund (många fler matcher kommer läggas till):

Titelmatch i weltervikt -77,1 kg – Daniel Acacio (mästare) vs David Bielkheden (utmanare)

Catchvikt -80 kg – Sadibou Sy vs David ”One More” Round

Weltervikt -77,1 kg – Rioo Ibrahim vs Martin Hudson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer