Nyhet

Eddie Alvarez menar att det finns ett enkelt sätt att vinna över Conor McGregor

Den skicklige fightern Eddie Alvaraz (27-4) slog senast Anthony Pettis. Nu säger han sig ha ett enkelt recept för att spöa Conor vid behov.

Eddie Alvarez (27-4) har vunnit fem av sina senaste sex matcher och har i UFC bara förlorat på Cowboy Cerrone på domslut. Han vann senast mot Anthony Pettis på delat domslut. Innan dess vann han över Gilbert Melendez på delat domslut. Fighten innan förlusten mot Cerrone vann han på delat domslut mot Michael Chandler.

Nu säger sig Alvarez ha ett sätt att enkelt vinna över Conor McGregor:

”For me, it’s a very simple fight for RDA to win, but he needs to implement a ground attack. If he don’t, I honestly feel like he can get knocked out, just like the other guys Conor was able to knock out. But he can’t allow it to be mostly of a striking”, Säger Alvarez på The MMA Hour.

Conor McGregor vs Max Holloway

Många skulle tro att Alvarez taktik mot Conor skulle vara den sedvanliga = att grisa och brotta sönder honom.

”I hate when guys who are from a BJJ background and a good wrestling background abandon their whole base and their whole fundamental because a lot of guys around them are telling them that they’re really good strikers. I hope RDA doesn’t do that. I hope he sticks to what he’s good at and wins the fight in a dominant fashion the way he can, the way I feel like a lot of guys can that aren’t doing it against Conor.”, förklarar Alvarez.

Om det enkla sättet att spöa McGregor:

”There’s a simple way to win against this guy and nobody seems to be doing it. It’s really frustrating to watch”.

Så med andra ord ligger det ”enkla” i att inte stå upp med Conor utan en brottare eller BJJ-spelare bör försöka ta ner fighten på marken. Kanske inte direkt något speciellt revolutionerande från Eddie Alvarez!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer