Två UFC-veteraner på väg att göra comeback

B.J Penn och Dan ”The Outlaw” Hardy ämnar båda två att göra comeback som MMA-proffs i UFC.

bj_penn

Till UFC Tonight lovar nu B.J Penn att han ska återkomma med full kraft till UFC. Han kommer göra sin comeback den 5 mars enligt honom själv. Penn har ett record på 16-10-2 och han drog sig tillbaka efter sin tredje förlust i rad, mot Frankie Edgar, i juli 2014. B.J Penn har anslutit sig till Jackson Wink MMA Academy och kommer göra sin comeback som fjäderviktare. Ryktet säger att Penn kanske får möta Dennis Siver. B.J Penns senaste vinst kom mot Matt Hughes i november 2010. Matchen efter det var en oavgjord fight mot Jon Fitch och sen kom de tre förlusterna mot Nick Diaz (domslut), Rory MacDonald (domslut) och Frankie Edgar (TKO i rond 3). Totalt har Penn förlorat hela tre gånger mot Frankie Edgar (två gånger 2010 och en gång 2014). Penn har under karriären slagit fighters som Diego Sanchez, Joe Stevenson, Jens Pulver, Matt Hughes, Duane Ludwig, Matt Serra, Gomy, Caol Uno med flera.

 

Den andre veteranen att göra comeback är Dan ”The Outlaw” Hardy som lade sin karriär på is då han fått Wolff-Parkinson-White syndrom, vilket är en hjärtsjukdom där det finns en extra elektrisk väg (krets) i hjärtat. Tillståndet kan leda till episoder av snabb hjärtfrekvens (takykardi). Wolff-Parkinson-White är en av de vanligaste orsakerna till störningar snabb hjärtfrekvens hos spädbarn och barn. Dan Hardy nu sagt att hans schema på UFC gör det möjligt för honom att börja tävla igen i sommar. Han pratar om att tävla i flera olika sporter, allting från Kendo  till kickboxning. Huruvida det blir grapplingtävlingar, Kendo, kick boxning eller MMA är oklart. Hardys sjukdom gör att det finns stor risk att han inte blir godkänd för att gå matcher i exempelvis UFC.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer