Artikel

”Jag tror jag skulle vinna hela grejen om jag var med i TUF” – Fighter har intervjuat Fernando Gonzalez

Fernando Gonzalez (6-1) är en svensk supertalang inom MMA som det varit märkligt tyst om en längre tid. Nu meddelar Fernando att han är på väg tillbaka och kommer gå många matcher.

”Jag har offrat för mycket av mitt liv för att inte lyckas”

Fernando_Gonzalez

Den unge supertalangen Fernando Gonzalez har vi onekligen saknat att se gå MMA-matcher på ett tag. Denna grapplingspecialist har ett konstant förbättrat allround MMA-game och anses vara ett av våra absolut största framtidslöften inom svensk MMA. Fighter Magazine tog sig en pratstund med Fernando om läget, avbrottet och tankarna om TUF med mera.

Tjena Fernando. Hur är läget?

Hej det är bara bra själv då?

Bara bra tack. Med ett record på 6-1 imponerar du på många. Jag tror jag talar för de flesta när jag säger att snacket gick om att du var ”the next big thing”, men sen blev det plötsligt tyst. Du har nu inte gått match sen 2014. Vad hände och hur mår du idag?

Hade lite personliga problem jag va tvungen att fixa. Men nu är allt fixat och jag är tillbaka hungrigare än någonsin.

Vad skönt att höra att dina problem har löst sig. Hur ser du på framtiden? Vad är dina planer?

Mina planer är att gå så mycket matcher som möjligt och komma in i UFC. Har aldrig förstått varför folk dröjer med att gå matcher. Skulle jag kunna gå en match i månaden skulle jag göra det. Många fighters är rädda för att möta folk och tänker för mycket på sitt record, det ända jag tänker på är att jag måste se mig själv i spegeln i slutet av dagen och det skulle jag aldrig kunna om jag skulle tacka nej till att fightas

Hur kändes det att se Frantz och David i TUF-huset? Hur tror du det hade gått för dig om du var med i TUF?

Jag var mycket glad för deras skull. Jag tror jag skulle vinna hela grejen om jag var med i TUF. Men skulle va sjukt jobbigt om jag skulle få möta en polare som Frantz eller David.

Fernando_Frantz

 Hur ser din träning ut idag och hur är en vanlig dag i ditt liv?

Tränar 2-3 gånger om dagen måndag till fredag och 1 gång på lördag sen så jobbar jag lite vid sidan om men har ganska flexibla jobb så jag ser till att träningen inte krockar med jobbet.

Vart tror du att du är om 2 år?

Jag tror att inom 2 år så är jag i UFC och fightas jag är övertygad om det. Jag har offrat för mycket av mitt liv för att inte lyckas. Det handlar om att veta vad man vill och räkna med att det kommer bli så. Det enda som spelar in i att lyckas är tiden man lägger in och tror på sig själv. Man måste fråga sig själv hur gärna vill man ha det? För mig är det, det enda jag vill i livet att bli bäst på det jag gör.

Fighter Magazine önskar dig mycket stor lycka i framtiden och vi tror stenhårt på dig som fighter!

Tack Simon för att ni tror på mig.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer