Nyhet

Senaten i New York röstar för att godkänna MMA för 7:e gången

Efter korrumption och ett fackförbund som jobbat emot UFC i New York har det aldrig blivit så att New York fått sitt tillstånd att hålla proffstävlingar i New York.

Senaten i New York har återigen röstat för att godkänna MMA. Det har fallit i nästa instans sex gånger tidigare och det på grund av att ett fackförbund är i strid med UFC:s huvudägare Fertittabrödernas Casinoimperium.

New Jersey håller UFC galor i med jämna mellanrum så det finns gott om tillfällen för New York-borna att gå på UFC-galor men att få MMA godkänt i New York har blivit ett symboliskt värde av stort mått.

New-York

I hela nio år har UFC:s anställda kämpat för att få MMA helt reglerat och legaliserat i New York. Fem gånger tidigare har det fastnat då Assembly Speaker Sheldon Silver vägrat att låta frågan sen gå till omröstning. Nu när Sheldon arresterats för korrumption så finns det hopp för MMA i New York. Men glasklart att det blir tillåtet i staten är det inte.

Nuvarande Assembly Speaker Carl Heastie stödjer förslaget att låta MMA bli godkänt i New York men förra gången räckte inte det.

Faktum är att New York är den enda staten i USA där MMA är förbjudet. Det används därför av olika MMA-motståndare världen över som menar ”det är ju förbjudet i New York vilket säger en del” och så vidare. Vi som känner till omständigheterna vet att argumentationen om att New York inte har godkänt MMA har något med MMA att göra är löjlig. Det här handlar om helt andra saker. Fackförbundet Culinary Union är motståndarna och det på grund av sådant som inte ens har med MMA att göra.

MMA för amatörer är tillåtet i New York men utan någon som sköter om sporten i staten har det varit fighters som haft HIV och Hepatit som gått fighter – vilket givetvis är helt uppåt väggarna opassande!

Nu har alltså återigen förslaget om att godkänna MMA passerat genom den Republikanstyrda Senaten och nu väntar röstning troligen i det Demokratstyrda Assembly.

madison-square-garden

Från förra gången förslaget var uppe så har vissa saker lagts till som handlar om försäkringar och rehabilitering. UFC hoppas innerligt att det ska fungera den här gången i New York och en MMA-värld håller tummarna för att det ska bli en gala en dag i Madison Square Garden.  Kanske UFC 200? Den som lever får se.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer