Nyhet

Bellator till Italien före UFC

Med tanke på att UFC:s två huvudägare är amerikanska italienare så har snacket många år gått angående när och vart UFC kommer hålla en gala i Italien. Nu blir det dock Bellator som kommer före och presenterar en gala i Turin den 16onde april.

Bellator satsar stort just nu och som ni kunde läsa här nyligen så värvade organisationen Ben Henderson. När de skrev kontrakt med den tidigare UFC-fightern Alessio Sakara gick Bellator också ut med planerna angående att hålla en gala i Italien.

bellator-logo-580x385.jpeg

I skrivande stund är det klart att Alessio Sakara möter Brian Rogers i huvudmatchen då Bellator gör premiär i Italien. Andra matcher som är klara är Danilo Belluardo (5-0) vs. A.J. McKee (3-0) och Anastasia Yankova som möter TBA.

Länge hade Italien problem med att få MMA godkänt men 2013 hjälpte IMMAF till med att ta det Italienska MMA Förbundet till nästa nivå. Redan 2012 ansökte flera till IMMAF från Italien, men när IMMAF kikade närmare på saken så upptäckte de att flera av de som ansökte inte lyckades få till en majoritet bland klubbarna. Det fick IMMAF att initiera skapandet av en ny grupp i Italien som skulle bli det första riktiga förbundet: Federazione Italiana Grappling Mixed Martial Arts (FIGMMA).

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer