Nyhet

Khan ute ur frysboxen? Vill revanschera förlusten mot Garcia

Efter Danny Garcias erövrande av det vakanta WBC-bältet i weltervikt mot Robert Guerrero i helgen, är läget som upplagt för ett returmöte mellan den nykrönte titelhållaren och organisationens högst rankade utmanare i Amir Khan, som ser sin chans till revansch efter knockout-förlusten han led mot Garcia 2012. ”It’s payback time!” sade ”King” Khan

Tålmodigt har Khan (31-3, 19KO) under 2015 väntat på sin möjlighet att boxas mot någon av legendarerna Floyd Mayweather Jr eller Manny Pacquiao, men då Floyd lagt handskarna på hyllan och då Pacquiaos sista fajt är runt hörnet, ser det allt mer ut som att silvermedaljören från OS i Aten 2004 väntat på ett tåg som redan gått.

khan-down_2277251k
Foto: AFP

”Jag kommer inte att upprepa misstagen från den första fajten.” – Amir Khan

Så mycket bättre då, för såväl Khan som oss fans, att 29-åringen från Bolton i år ser ut att landa ett stormöte mot den obesegrade Garcia (32-0, 18KO), vars vänsterkrok fullkomligt krossade Khan under deras möte för drygt tre och ett halvt år sedan. Ett scenario som, enligt Khan själv, i så fall inte kommer att upprepas.

”Jag kommer inte att upprepa misstagen från den första fajten.” sade Khan i en nyligen gjord intervju med Fighthype

Oavsett om matchen mot Garcia blir av eller inte, är weltervikten en division fortsatt till bredden fylld med talang, som förhoppningsvis kommer att bjuda oss på stor underhållning de närmaste åren. Men varför inte börja direkt?

Foto: Getty Images

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer