Nyhet

Fabricio Werdum skadad – drar sig ur titelmatchen

Igår rapporterades det att Werdums motståndare Velasquez tvingades hoppa av titelmötet mellan de båda på grund av en skada. Nu går Werdum samma väg och kvar står nu Stipe Miocic ensam.

På UFC:s hemsida, under kommande event, står det i skrivandes stund att Fabricio Werdum möter Stipe Miocic i ett titelmöte om tungvikten under UFC 196. Så blir tyvärr inte fallet. Bara en dag efter att Miocic ersatt skadade Velasquez drar sig även Werdum ur på grund av en skada han, enligt egen uppgift, dragits med ett par veckor. Alltså, redan innan Velasquez skada ska ha uppstått.

”I was already injured. I have a foot injury, and haven’t been able to throw kicks in training for two weeks. I would still fight Cain because I was injured the last time, but I also hurt my back last Friday. I went to the doctor, tried to continue training, but couldn’t spar as I should spar”.

Han säger också att om Velasquez fortfarande varit aktuell som motståndare så hade han valt att gå match trots den gamla, och den nya, skadan. Men i dagsläget, i kombination med att han enligt uppgift ”inte känner sig 100 %”, så kommer han alltså att dra sig ur titelmatchen på UFC 196.

Vidare klargör 38-åringen att han förmodligen är redo för en ny match, mot antingen Miocic eller Velasquez, om 2-3 månader.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer