Nyhet

Helena Edfeldt på Sportnytt 22:00 ikväll

På SVT2:s Sportnytt kan ni se ett reportage om Helena Edfeldt ikväll.

Ifjol vann Helena Edfeldt VM-guld i jujutsu i stilen Ne waza i Bangkok. SVT:s  reporter Bernt Lagergren har varit i Jönköping och träffat Edfeldt, och ikväll sänds ett reportage i Sportnytt, klockan 22.00 i SVT2.

Helena Edfeldt tog silver 2014 men 2015 fick hon sin revansch. VM-guld i 55 kilosklassen efter seger mot ryskan Irina Kuprina. ”Det här är den absolut bästa prestation jag har gjort, det är fantastiskt”, berättade Helena Edfeldt til SVT Sport efter VM-guldet.

Efter en synnerligen stark VM-final blev Helena Edfeldt Sveriges senaste världsmästarinna i jujutsu. Svenskan besegrade den aviga Irina Kuprina efter att ryskan klappat ut sig med knappa två minuter kvar av finalen.

– Jag kunde inte förstå att det var sant när Irina gav upp, att jag vunnit VM-guld! Det är det största jag har upplevt, förklarade Helana efter matchen.

Helena Edfeldt besegrade ryskan Irina Kuprina i damernas ne waza -55kg på ett enastående vis. Matchen inleddes minst sagt avvaktande där ingen av finalisterna ville bjuda den andra på någon öppning.

De båda fick till och med varsin passivitetsvarning. Men efter drygt en minut kom en första offensiv av ryskan som försökte störa Edfeldt, men då passade svenskan på att kontra och plötsligt hade Edfeldt kopplat greppet.

3,48 in i finalen kom så avgörandet. Edfeldt fick tag i ryskan, satte henne i en teknik och då klappade hon ut sig.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer