Nyhet

Braekhus återvänder till ringen i februari – men Laurén får vänta

Den norska boxningsdrottningen Cecilia ”First Lady” Braekhus har annonserat sin comeback till ringen efter ett 2015 med rehabilitering och promotorbyte. Men vi som väntar på ett skandinaviskt derby mot Mikaela Laurén, vi får vänta ett tag till. ”Braekhus har inte hört av sig.” säger Laurén till Fighter Magazine

Sedan ett par dagar tillbaka står det klart att boxningens största stjärna på damsidan, den obesegrade Cecilia Braekhus åter ska äntra ringen, och kommer så göra den 27:e februari i Halle, Tyskland mot ännu obestämt motstånd. Men tyvärr blir det inte Söders egna Mikaela Laurén som kommer att utmana norskan om bältet – inte denna gången i alla fall.

”Braekhus har inte hört av sig, men det är ändå för nära inpå.” sade Laurén när Fighter Magazine ställde den obligatoriska frågan.”

”Jag behöver mer förberedelsetid för att klara vikten och komma igång efter efter den här tolv veckor långa förkylningen.”

Laurén har en revansch att utkräva på Braekhus efter deras möte 2010 som slutade med en svensk KO-förlust, ett resultat som dock inte säger så mycket om nuläget då det var Mikaelas blott sjätte proffsmatch. Svenskan har sedan dess gått ytterligare tjugotre fajter, erövrat samt försvarat WBC:s bälte i super weltervikt, och kommer definitivt inte vara samma munsbit för Braekhus som hon var för sex år sedan.

Av de anledningarna håller vi tummarna ordentligt för att ett hett skandinaviskt derby blir verklighet senare i år, vilket skulle dra välbehövlig (och framför allt välförtjänt) uppmärksamhet åt damsidan inom sporten.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer